Global News

Independent: Η Μελόνι συγκαλεί μεσογειακό συνέδριο για τη μετανάστευση

Independent: Η Μελόνι συγκαλεί μεσογειακό συνέδριο για τη  μετανάστευση

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Η Ιταλίδα πρωθυπουργός θέλει να επεκτείνει το πρότυπο συμφωνίας που υπέγραψε η ΕΕ με την Τυνησία με στόχο τον περιορισμό της άφιξης μεταναστών στη Γηραιά Ήπειρο.

Η Τζόρτζια Μελόνι κάλεσε τις μεσογειακές χώρες στη Ρώμη για μια « διεθνή διάσκεψη » με σκοπό την επέκταση της πρότυπης συμφωνίας που υπέγραψε η ΕΕ με την Τυνησία με στόχο τον περιορισμό της άφιξης μεταναστών στη Γηραιά Ήπειρο. Η Ιταλίδα πρωθυπουργός αναμένει ηγέτες από την περιοχή, την Ευρωπαϊκή Ένωση και διεθνή χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην πρωτεύουσα, δήλωσε η κυβέρνησή της. Η Τζόρτζια Μελόνι επιβεβαίωσε την παρουσία του προέδρου της Τυνησίας Kais Saied και οι πρωθυπουργοί της Μάλτας Robert Abela και ο Αιγύπτιος πρωθυπουργός Moustafa al-Madbouly είπαν ότι θα προσέλθουν. Μεταξύ των προσκεκλημένων είναι επίσης οι πρωθυπουργοί της Αλγερίας, της Ελλάδας, της Ιορδανίας και του Λιβάνου, αλλά και οι Ευρωπαίοι ηγέτες Σαρλ Μισέλ και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2022 που την έφερε στην εξουσία, η Τζόρτζια Μελόνι είχε υποσχεθεί να « σταματήσει τις αποβιβάσεις » μεταναστών στην Ιταλία. Η κυβέρνησή της έκτοτε έβαλε εμπόδια στις προπέλες των ανθρωπιστικών πλοίων, χωρίς ωστόσο να επιλύσει το πρόβλημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments