Γεωπολιτικά

Πριγκόζιν: Επίσημη εμφάνιση στην Αγία Πετρούπολη με τον πρεσβευτή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

Πριγκόζιν: Επίσημη εμφάνιση στην Αγία Πετρούπολη με τον πρεσβευτή της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας

Πηγή Φωτογραφίας: AP PHOTO

Ρωσικά μέσα ενημέρωσης φάνηκαν να εκπλήσσονται για το ότι ο κ. Πριγκόζιν, ο οποίος στασίασε κατά της ηγεσίας της χώρας του, φαίνεται να έχει αποκατασταθεί.

Ο ηγέτης των μισθοφόρων της ρωσικής εταιρείας Βάγκνερ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν, έκανε την εμφάνισή του στο περιθώριο της συνόδου Ρωσίας/Αφρικής στην Αγία Πετρούπολη, έναν μήνα και κάτι αφού στασίασε εναντίον της στρατιωτικής ηγεσίας, κατά ρωσικές πηγές.

Φωτογραφία με τον πρεσβευτή

Ο γενικός διευθυντής ρωσικού πολιτιστικού κέντρου – του επονομαζόμενου Ρωσικού Οίκου – στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, ο Ντμίτρι Σίτι, μεταφόρτωσε στο Facebook χθες Πέμπτη φωτογραφία που εικονίζει τον κ. Πριγκόζιν να συναντάται με τον πρεσβευτή της αφρικανικής χώρας στη Μόσχα (φωτογραφία, επάνω και κάτω).

Η Βάγκνερ είναι γνωστό πως δρα στην Κεντροαφρικανική Δημοκρατία, όπως και στο Μαλί, μεταξύ άλλων.

Ο κ. Πριγκόζιν επέστρεψε στην ιδιαίτερη πατρίδα του, που είναι η Αγία Πετρούπολη, μερικές ημέρες μετά την ματαιωθείσα ανταρσία του ίδιου και μισθοφόρων του, παρά το ότι η συμφωνία με τη μεσολάβηση του Μινσκ η οποία έβαλε τέλος στην περίπου 24ωρη κρίση προέβλεπε πως θα μεταστάθμευε στη Λευκορωσία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments