Διεθνή

Νέα «πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ για τα F–16: «Η Τουρκία θύμα παράνομων περιορισμών»

Νέα «πυρά» Ερντογάν κατά ΗΠΑ για τα F–16: «Η Τουρκία θύμα παράνομων περιορισμών»

Πηγή Φωτογραφίας: EPA

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας «εξαπέλυσε» ξανά βολές κατά των Ηνωμένων Πολιτειών για τα F–16.

Σήμερα (28/07), ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν φάνηκε να αφήνει ξανά «αιχμές» κατά των χειρισμών των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής για τα μαχητικά F–16, τονίζοντας ότι η Τουρκία δε μπορούσε να χρησιμοποιήσει τα όπλα που εισήγαγε για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, μιλώντας στην τελετή λήξης της 16ης Διεθνούς Έκθεσης Αμυντικής Βιομηχανίας (IDEF).

«Έχουμε υποβληθεί σε μυστικά και προφανή εμπάργκο, έχουμε πέσει θύματα άδικων και παράνομων περιορισμών, έχουμε βιώσει δύο μέτρα και σταθμά, αδικία και απιστία. Μπροστά σε αυτά, δεν τα παρατήσαμε, δεν υπαναχωρήσαμε ποτέ από τον δρόμο μας», ισχυρίσθηκε σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

«Παρ’ ότι το ποσοστό εξάρτησης (σε εξοπλισμό) της χώρας ήταν στο 80% στον αμυντικό τομέα πριν από 21 χρόνια, πλέον ανέρχεται στο 20%. Κατά τη διάρκεια της 21ετούς (κυβερνητικής) περιόδου, η Τουρκία σημείωσε πολλές επιτυχίες και νίκες, ενώ, κατασκεύασε αμυντικά προϊόντα τα οποία κάποτε ήταν ένα αδιανόητο κατόρθωμα. Θα επιταχύνουμε τα συνεχιζόμενα αμυντικά πρότζεκτ και θα βρούμε λύσεις για τις απαιτήσεις του τομέα» σημείωσε ο Πρόεδρος της Τουρκίας.

«Στόχος της γείτονος χώρας δεν είναι μονάχα η πώληση προϊόντων, αλλά και η μεσοπρόθεσμη και μακροπρόθεσμη συνεργασία. Δεν είμαστε σύμφωνοι με μία εμπορική μέθοδο κατά την οποία η μία πλευρά αποτελεί τον παραγωγό και η άλλη πάντα τον πελάτη. Η Τουρκία στοχεύει να δημιουργήσει σχέσεις βασισμένες στο αμοιβαίο όφελος»

«Δεν είναι σωστό να χρησιμοποιείται ένα τόσο ζωτικό ζήτημα όπως η ασφάλεια, ως στοιχείο απειλής και πίεσης μεταξύ των χωρών», επεσήμανε, θέτοντας την Ουάσινγκτον στο «στόχαστρο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments