Πολιτική

Άδωνις: Ετοιμάζουμε ειδική υπουργική απόφαση για τα delivery

Άδωνις: Ετοιμάζουμε ειδική υπουργική απόφαση για τα delivery

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ

Για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα μίλησε ο Άδωνις Γεωργιάδης στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ και την εκπομπή «Πρωινή Ενημέρωση».

Αναφερόμενους στους συνταξιούχους με χρέη και στους εργαζόμενους συνταξιούχους, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης τόνισε πως «υπάρχει μία έτοιμη διάταξη για τους συνταξιούχους στο νομοσχέδιο του υπουργείου. Άρα έχουμε αποφασίσει τι θέλουμε να κάνουμε. Αναφορικά όμως με συνταξιοδοτικά ζητήματα, εκ του Συντάγματος πρέπει να περνάει και από την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Έτσι θα περιμένουμε πρώτα την έγκριση του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Σήμερα αυτό που ισχύει είναι ότι εάν ένας οφείλει 20.000 ευρώ, παίρνει τη σύνταξή του και ρυθμίζεται η οφειλή σε εξήντα δόσεις. Εάν είναι πάνω από 20.000 ευρώ, πρέπει να πληρώσει εφάπαξ τη διαφορά επάνω από τις 20.000 ευρώ. Εμείς θα αλλάξουμε το όριο και θα το πάμε στις 30.000 ευρώ. Θα προσθέσουμε άρση του τραπεζικού απορρήτου και περιουσιακή κατάσταση, έτσι ώστε να ξεχωρίσουμε τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Σε ό,τι αφορά τους εργαζόμενους συνταξιούχους, που χάνουν το 30% της σύνταξής τους, αυτοί δεν θα έχουν καμία παρακράτηση. Η παρακράτηση θα είναι μηδενική. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε την παρακράτηση στο 60%, ο κ. Βρούτσης τη μείωσε στο 30% και εγώ την πηγαίνω στο 0%.

Ο λόγος είναι ότι έχουμε μεγάλο έλλειμα στην αγορά εργασίας. Δεν έχουμε λοιπόν την πολυτέλεια να χάνουμε εργαζομένους από την αγορά εργασίας. Καταργείται το penalty και έρχεται μια μικρή εισφορά υπέρ ΕΦΚΑ, περίπου το 10% της πρόσθετης απασχόλησης. Στόχος μας είναι να ενθαρρύνουμε τους εργαζόμενους που θέλουν να εργαστούν, να εργαστούν νόμιμα και όχι παράνομα».

Με αφορμή τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν κατά τις ημέρες του καύσωνα, ο Άδωνις Γεωργιάδης πρόσθεσε: «Οι εργαζόμενοι στην εποχή μας δεν είναι δούλοι. Είναι άνθρωποι με ψυχή και δικαιώματα. Και ο εργοδότης έχει απόλυτη ευθύνη να προσέχει για την υγεία του εργαζομένου του. Είμαστε αμείλικτοι ως προς την ασφάλεια και την υγιεινή των εργαζομένων.

Ειδικά για τα delivery σημειώνονται πάρα πολλά τροχαία. Και ετοιμάζουμε ήδη κοινή υπουργική απόφαση, μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία, για να θεσπίσουμε ένα πιο ασφαλές περιβάλλον για τους εργαζόμενους στα delivery. Είναι μαζί με το υπουργείο Υγείας και το υπουργείο Μεταφορών. Έχουμε συμφωνήσει μια σειρά μέτρων του πώς πρέπει να είναι ντυμένοι και πώς πρέπει να είναι ο εξοπλισμός τους. Και αυτά θα είναι ευθύνη της επιχείρησης να τηρούνται. Η απόφαση θα υπογραφεί είτε σήμερα, είτε μέσα στις επόμενες ημέρες. Ο υφυπουργός κ. Σπανάκης ασχολείται πάρα πολύ με τους εργαζόμενους delivery».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments