Αθλητισμός

“Όργια” 67,5 εκατ. η Μαρσέιγ – Παικταράδες από Ατλέτικο και Ομπαμεγιάνγκ – Μεταγραφή-σοκ 17 “μυρίων”!

“Όργια” 67,5 εκατ. η Μαρσέιγ – Παικταράδες από Ατλέτικο και Ομπαμεγιάνγκ – Μεταγραφή-σοκ 17 “μυρίων”!

Πηγή Φωτογραφίας: sportday.gr

Οι ηχηρές μεταγραφές των Μασσαλών το φετινό καλοκαίρι και η διαφορά από τα ματς με τον ΠΑΟΚ. Αυτούς θα βρει μπροστά του ο Παναθηναϊκός, μεγάλα ποσά στο τραπέζι από την γαλλική ομάδα. Σπουδαία ονόματα στο ρόστερ.

Παναθηναϊκός – Μαρσέιγ: Οι Πράσινοι έκαναν το καθήκον τους στον β’ προκριματικό γύρο του Champions League, απέκλεισαν τη Νντίπρο και πλέον τα πολύ δύσκολα είναι μπροστά, αφού επόμενη αντίπαλος στον γ’ προκριματικό είναι η Μαρσέιγ. Το σύνολο του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει πάντως το “μαξιλαράκι” της σίγουρης συμμετοχής στους ομίλους του Europa League, οπότε θα πάει με άγνοια κινδύνου για ό,τι καλύτερο, όντας το αουτσάιντερ κόντρα στους Γάλλους.

Η ομάδα από την Μασσαλία θα έρθει πάλι αντιμέτωπη με Έλληνες, έπειτα από μόλις 1,5 χρόνο, όταν τότε έπαιξε με τον ΠΑΟΚ στα προημιτελικά του Europa Conference League, με τον Δικέφαλο να της βάζει πολύ δύσκολα, αλλά τελικά να αποκλείεται με δύο ήττες (0-1 στην Τούμπα, 2-1 στη Γαλλία). Βέβαια, το ρόστερ των Μασσαλών έχει αλλάξει άρδην από την εποχή που διασταυρώθηκε με τους Θεσσαλονικείς.

Οι αλλαγές στο στρατόπεδο των Γάλλων είναι εντυπωσιακές, καθώς από εκείνο το ρόστερ, φέτος κόντρα στον Παναθηναϊκό θα βρεθούν ελάχιστοι, όπως οι Λιρολά, Ρονζιέρ, Γκουεντουζί, Γκουέιγ, Αρίτ και Ουντέρ, ενώ τότε υπήρχε στην ομάδα τόσο ο γνώριμος λόγω Ολυμπιακού, Σεντρίκ Μπακαμπού, αλλά και ο Ντμίτρι Παγέτ.

Η Μαρσέιγ τερμάτισε στην τρίτη θέση του περσινού πρωταθλήματος στη Γαλλία, 12 βαθμούς πίσω από την πρωταθλήτρια Παρί και 11 από την δεύτερη Λανς και το φετινό καλοκαίρι δείχνει αποφασισμένη να κάνει το επόμενο βήμα, καθώς έχει πραγματοποιήσει, ήδη, πολλές και ηχηρές μεταγραφές, προφανώς με στόχο να παλέψει για τον τίτλο στην Ligue 1, αλλά και να βρεθεί σίγουρα στους ομίλους του Champions League, κάτι που… απεύχεται ο Παναθηναϊκός!

Οι κινήσεις των Γάλλων στο μεταγραφικό παζάρι του φετινού καλοκαιριού είναι εντυπωσιακές, κάτι που μαρτυρούν και τα 67,5 εκατομμύρια ευρώ που έχουν διαθέσει για να ισχυροποιήσουν το ρόστερ τους. Τα περισσότερα από αυτά (17 εκατ. ευρώ) πήγαν για την απόκτηση του Ιλιμάν Εντιαγέ από την Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, του επιθετικού που πέρυσι με την αγγλική ομάδα “έγραψε” 52 συμμετοχές σε πρωτάθλημα και κύπελλο, έχοντας 15 γκολ και 12 ασίστ. Πάντως, ο Σενεγαλέζος φορ υπέστη μυϊκό τραυματισμό στο πρόσφατο φιλικό με την Λεβερκούζεν και η παρουσία του κόντρα στους Πράσινους είναι στον… αέρα.

Φυσικά, εντυπωσιάζει η μεταγραφή του Ρενάν Λόντι από την Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ τα ίδια χρήματα διέθεσε και για τον πρώην πλέον επιθετικό της Γουότφορντ, Ισμαΐλα Σαρ. Από τους “ροχιμπλάνκος” απέκτησε και τον Ζοφρί Κοντογκμπιά για 8 εκατομμύρια ευρώ, αυξάνοντας κατά πολύ την ποιότητα στην μεσαία γραμμή της, ενώ έκανε και κίνηση ματ με έναν από τους πιο αξιόλογους χαφ τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία με την φανέλα της Αταλάντα, τον Ουκρανό, Ρουσλάν Μαλινόφσκι (10 εκατ. ευρώ).

Ειδική μνεία αξίζει να γίνει στον Πιερ Εμερίκ Ομπαμεγιάνγκ, ο οποίος αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Τσέλσι και παρότι η καριέρα του ακολουθεί πτωτική πορεία τα τελευταία χρόνια, δεν παύει να αποτελεί τεράστια μεταγραφή για την Μαρσέιγ και σίγουρα έναν παίκτη που θα πρέπει να δείξει ιδιαίτερη προσοχή η πράσινη άμυνα, η οποία θα πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγει τα λάθη που έκανε στον επαναληπτικό με τη Ντνίπρο στη Λεωφόρο.

Πηγή:sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments