Πολιτική

Γλαβίνας: Τις συνεργασίες τις υπαγορεύει η ίδια η κοινωνία

Γλαβίνας: Τις συνεργασίες τις υπαγορεύει η ίδια η κοινωνία

Πηγή Φωτογραφίας: iefimerida

Τι ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας

«Τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας -και παλιάς συνάμα- κυβέρνησης δεν μας επιτρέπουν κανέναν εφησυχασμό. Είμαστε ανήσυχοι γιατί το “επιτελικό κράτος” έχει απομυθοποιηθεί με τον πιο τραγικό τρόπο και οι προκλήσεις είναι μπροστά μας», ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Θανάσης Γλαβίνας, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Μακεδονία».

Σημείωσε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν κάνει φθηνή αντιπολίτευση πάνω στις στάχτες, αλλά προτείνει αξιόπιστες και βιώσιμες λύσεις και η πρόληψη είναι το ήμισυ της αποτελεσματικής αντιμετώπισης των πυρκαγιών».

Ερωτηθείς τι σημαίνει «αξιόπιστη αντιπολίτευση» σε ό,τι αφορά τη στάση του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής απέναντι στην κυβέρνηση και το νομοθετικό έργο και λαμβάνοντας υπόψη ότι πρόσφατα ψήφισε επί της αρχής «όχι» στο οικονομικό νομοσχέδιο, ο κ. Γλαβίνας υπενθύμισε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «υπερψήφισε, ωστόσο, όλα τα άρθρα και διατάξεις που σχετίζονται με τη μερική ανακούφιση της κοινωνίας, τόσο σε επίπεδο παροχών όσο και σε επίπεδο φοροελαφρύνσεων».

Πρόσθεσε ότι δεν παύει, όμως, η διαφωνία του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής με το μείγμα της οικονομικής πολιτικής «που διευρύνει τις ανισότητες, συμπιέζει ακόμη περισσότερο τη μεσαία τάξη και στερεί προοπτικής στους νέους».

«Στέλνουμε ένα μήνυμα πως επιθυμούμε ένα αξιοπρεπές δίχτυ κοινωνικής προστασίας, αντί για κάθε λογής κουπόνια που εσχάτως μοιράζονται και διεθνώς», τόνισε.

Γλαβίνας: Η επικοινωνιακή καταιγίδα ενίοτε καταλήγει και σε παγίδα

Σχολιάζοντας την αντίδραση του Μεγάρου Μαξίμου απέναντι σε Ν. Μηταράκη και Γ. Πατούλη τη χαρακτήρισε ως «επικοινωνιακή και καθυστερημένη, καθώς στην περίπτωση των πυρκαγιών υπήρχαν και άλλοι, περισσότερο αρμόδιοι, που έμειναν αλώβητοι, παρά την αυταπόδεικτη ανεπάρκειά τους».

«Νομίζω ότι έφυγαν οι αδύναμοι κρίκοι μίας κυβέρνησης που αποδείχθηκε αδύναμη με το “καλημέρα”. Η επικοινωνιακή καταιγίδα ενίοτε καταλήγει και σε παγίδα, για όσους τη στήνουν. Η πραγματικότητα πάντα είναι αδυσώπητη και υπερνικά τις επικοινωνιακές εκρήξεις», συμπλήρωσε.

Ο κ. Γλαβίνας απαντώντας σε σχετική ερώτηση, είπε ότι το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής «δεν θα αναιρέσει τη διαχρονική στάση του επιχειρώντας να ποδηγετήσει την αυτονομία και αυτοτέλεια της τοπικής αυτοδιοίκησης».

«Δεν είναι ζητούμενο για εμάς να κάνουμε επίδειξη πολιτικής ισχύος, αφαιρώντας το δικαίωμα της έκφρασης και της επιλογής κατά τόπους από τους πολίτες», επεσήμανε, προσθέτοντας πως «η οργανωμένη προσπάθεια της Νέας Δημοκρατίας να “κατακτήσει” με κάθε τρόπο τους δήμους και τις περιφέρειες, μυρίζει ναφθαλίνη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments