Ελλάδα

Νέα Φιλαδέλφεια: Aπόρρητη έκθεση 27 σελίδων προειδοποιούσε για παιχνίδι «υψηλού κινδύνου»

Νέα Φιλαδέλφεια: Aπόρρητη έκθεση 27 σελίδων προειδοποιούσε για παιχνίδι «υψηλού κινδύνου»

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου)

Η Αστυνομία Αθλητικής Βίας είχε προβλέψει το υψηλό ρίσκο.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις για τις έρευνες που γίνονται προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένα νέο παιδί. Αρχικά και μέχρι να ολοκληρωθεί η ένορκη διοικητική εξέταση, με απόφαση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Γιάννη Οικονόμου, απομακρύνονται των θέσεών τους ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους και όλοι οι επικεφαλής των τμημάτων Τροχαίας από τα Ιωάννινα μέχρι και την Κόρινθο, καθώς φαίνεται πως υπάρχουν ευθύνες που το κομβόι των Κροατών μπήκε ανενόχλητο στη χώρα.

«Όσον αφορά το γεγονός της διέλευσης των οπαδών της Dinamo Zagreb από τα ελληνικά σύνορα, την πορεία τους εντός της Ελλάδας και την τελική άφιξή τους στον τόπο των επεισοδίων, δε θα μασήσω τα λόγια μου. Το γεγονός είναι ανεπίτρεπτο και απαράδεκτο, καθώς είναι σαφώς κατώτερο των δυνατοτήτων και της αποδεδειγμένης ικανότητας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία ναι μεν προχώρησε γρήγορα στην προσαγωγή και σύλληψη 98 ατόμων, στον τομέα όμως της πρόληψης και της αποτροπής απέτυχε» σημείωσε σε ανακοίνωσή του ο Γιάννης Οικονόμου.

Φαίνεται πως το εν λόγω παιχνίδι δεν είχε υποτιμηθεί καθόλου από τους αστυνομικούς της Αθλητικής Βίας. Σύμφωνα με ρεπορταζ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σε απόρρητη έκθεση 27 σελίδων που είχαν συντάξει, ανέφεραν μέχρι και τι καιρό θα κάνει την ημέρα του αγώνα.

Οι αστυνομικοί, στην έκθεσή τους, είχαν αναφερθεί στους Κροάτες, χαρακτηρίζοντάς τους «επικίνδυνους» και πως επρόκειτο για παιχνίδι «υψηλού κινδύνου».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments