Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού Πέμπτης 10 Αυγούστου 2023: Γενίκευση της αστάθειας με όμβρους και καταιγίδες στα ηπειρωτικά.

Πρόγνωση καιρού Πέμπτης 10 Αυγούστου 2023: Γενίκευση της αστάθειας με όμβρους και καταιγίδες στα ηπειρωτικά.
Η Πρόγνωση του καιρού για την Πέμπτη 10 Αυγούστου από τον Μιχαήλ Σπυράκη

Για σήμερα Πέμπτη 10-8-2023 αναμένεται να κινηθούν από την περιοχή των δυτικών Βαλκανίων ψυχρότερες αέριες μάζες στο ύψος της μέσης τροπόσφαιρας με αποτέλεσμα την γενίκευση της αστάθειας σε αρκετές περιοχές της ηπειρωτικής χώρας.

Πιο αναλυτικά ήδη από τις πρωινές ώρες, νεφελώδης θα είναι ο καιρός στην Θεσσαλία και την Μακεδονία, με όμβρους και καταιγίδες να σημειώνονται στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία καθώς και την βόρεια Θεσσαλία. Τις θερμές ώρες της ημέρας τα φαινόμενα θα γενικευτούν και θα ενταθούν στην Θεσσαλία, ενώ θα επεκταθούν στην κεντρική Στερεά και πιθανώς την βόρεια Εύβοια. Πιο τοπικά και ασθενή φαινόμενα με την μορφή όμβρων ή καταιγίδων θα σημειωθούν στην Ανατολική Μακεδονία την Θράκη και πιθανώς το βόρειο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά, τα ανατολικά τμήματα της Ηπείρου και τα ορεινά της κεντροανατολικής Πελοποννήσου. Στις περιοχές όπου αναμένονται φαινόμενα τις πρωινές ώρες, κατά την διάρκεια των θερμών ωρών, θα υπάρξει ύφεση των φαινομένων, με διατήρηση του άστατου καιρού σε πιο τοπικό επίπεδο. Τα φαινόμενα σταδιακά θα εξασθενίσουν από αργά το απόγευμα και θα περιοριστούν τις πρώτες βραδινές ώρες σε τμήματα της Θεσσαλίας, της κεντρικής Στερεάς και της Κεντρικής Μακεδονίας, και έπειτα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές μόνο νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί ασθενείς στην ενδοχώρα, ωστόσο κατά την διάρκεια των καταιγίδων στις περιοχές που θα σημειωθούν, πρόσκαιρα θα ενισχυθούν. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 4-5, και από το απόγευμα στα 5-6 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν βόρειοι, βορειοδυτικοί άνεμοι, με εντάσεις στα 5-6 και πρόσκαιρα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία σε φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα, θα κυμανθεί στην Δυτική Μακεδονία από 14 έως 25-27 βαθμούς, στην Κεντρική Μακεδονία από 20 έως 26-28 βαθμούς, στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη από 18 έως 30-32 βαθμούς, ενώ στα υπόλοιπα ηπειρωτικά αι την δυτική Εύβοια η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-19 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 28-30 βαθμούς Κελσίου,  ενώ στα νησιά του Αιγαίου την ανατολική Εύβοια και στην Κρήτη η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Αρχικά αίθριος καιρός, ωστόσο τις θερμές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις, και δεν αποκλείεται στα δυτικά τμήματα του νομού να σημειωθούν πρόσκαιροι όμβροι. Σε εξασθένιση οι άνεμοι, θα πνέουν από ανατολικές γενικά διευθύνσεις στα 2-3 και στα ανατολικά έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο λεκανοπέδιο θα κυμανθεί από 25 έως 34 βαθμούς, ωστόσο στα ανατολικά τμήματα του νομού, θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Αναμένονται ήδη από τις πρωινές ώρες όμβροι και καταιγίδες που θα επηρεάσουν και την πόλη με έμφαση τις προμεσημβρινές ώρες, ενώ ο άστατος καιρός θα διατηρηθεί στον νομό σε πιο τοπικό επίπεδο μέχρι νωρίς το βράδυ. Τα φαινόμενα έπειτα θα σταματήσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί, ασθενείς, με εξαίρεση κατά την διάρκεια των καταιγίδων που πρόσκαιρα μπορούν να ενισχυθούν. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς την μέγιστη, και θα κυμανθεί από 20 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments