Αθλητισμός

Αυλαία στο σαουδαραβικό σόου των (πρώην) αστέρων, χωρίς μαντήλες και με ελεύθερο τον Χριστιανικό σταυρό

Αυλαία στο σαουδαραβικό σόου των (πρώην) αστέρων, χωρίς μαντήλες και με ελεύθερο τον Χριστιανικό σταυρό

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay//Αρχείου

Αφού ξόδεψε μισό δις ευρώ, για παίκτες κι άλλο ένα δις σε προσωπικά συμβόλαια, η Saudi Pro League ετοιμάζεται για την πρώτη σέντρα της περιόδου, απόλυτα πεπεισμένη ότι με τα γκολ των παλαιότερων, αλλά και των νεότερων αστέρων θα διασκεδάσει και τις 170 χώρες που στο τελευταίο 5μηνο εκδήλωσαν ένα πρωτοφανές ενδιαφέρον για την απόκτηση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

«Να’ νε καλά, πρώτα απ’ όλους οι Κριστιάνο Ρονάλντο και Μπενζεμά, και μετά όλοι οι υπόλοιποι», λέει ο μισός Κύπριος και μισός Λιβανέζος, Κάρλο Νόχρα, πεπειραμένος μάνατζερ του ασιατικού και μέσο ανατολικού αθλητισμού. Εδώ και μερικά χρόνια Ceo, αφεντικό, του ποδοσφαιρικού πρωταθλήματος της Σαουδικής Αραβίας, που με δέλεαρ το (πολύ) χρήμα, αλλά κι ένα σοβαρό, μακροπρόθεσμο project κατάφερε να μαγνητίσει περισσότερα από τριάντα, πρώην αστέρια της ευρωπαϊκής μπάλας.

«Ο Κριστιάνο άνοιξε τον δρόμο στον Μπενζεμά και μετά εκείνοι σε όλους τους υπόλοιπους: Νέβες, Κουλιμπαλί, Ν’Γκόλο Καντέ, Φιρμίνο, Χέντερσον, Φαμπίνιο, Μεντί, Κέσι, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Μπρόζοβιτς. Και μέχρι τις 7 Σεπτεμβρίου περιμένουμε κι άλλους. Ξαφνικά, το ποδόσφαιρό μας γιγαντώθηκε κατά 150% σε σχέση με πέρυσι».

Ο Πορτογάλος σούπερ- σταρ της Αλ Νασρ ήταν, πράγματι ο πρώτος «μεγάλος» που μπροστά σε μία πρόταση 200εκ. ευρώ το χρόνο πείστηκε, σε λίγα λεπτά να μετακομίσει στο Ριάντ. Ενώ στη διπλανή Τζέντα και την Αλ Ιτιχάντ, τον ακολούθησε, με τα μισά, ο Μπενζεμά, με τον οποίο επί 9 χρόνια σχημάτιζε το χρυσό, επιθετικό δίδυμο της Ρεάλ Μαδρίτης.

Κριστιάνο και Καρίμ, δεν θα είναι πάντως αύριο αντίπαλοι στον τελικό του αραβικού Champions League στο Τα’ιφ, όπου η Αλ Νασρ θα διεκδικήσει το τρόπαιο από την Αλ Χιλάλ. Αντίπαλοι του Πορτογάλου όμως, θα είναι οι συμπατριώτες του Ζόρζε Ζεσούς, με μεγάλη ιστορία στους πάγκους της Μπενφίκα και της Σπόρτινγκ Λισαβόνας, ο Ρούμπεν Νέβες που ύστερα από συμβουλή του ιδίου του Κριστιάνο δεν το σκέφτηκε και πολύ ν’ αφήσει την αγγλική Γουλβς. Αλλά και οι Κουλιμπαλί, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Μάλκομ.

Στα ημιτελικά της διοργάνωσης, η Αλ Χιλάλ απέκλεισε 3-1 την Αλ Σαμπάχ, ενώ η Αλ Νασρ 1-0 την ιρακινή Αλ Σορτά με πέναλτι του Ρονάλντο. Ένα «χρυσό» γκολ που ο Πορτογάλος πανηγύρισε με τον συνηθισμένο, δικό του τρόπο, κάνοντας δηλαδή τον Χριστιανικό σταυρό του. Και αν εδώ, δεν θα μας έκανε καμία απολύτως εντύπωση, εκεί, στην χώρα της Μέκκας και της θρησκευτικής πρωτεύουσας του Μουσουλμανισμού καλό θα ήταν, ένας Ευρωπαίος να είναι λίγο περισσότερο προσεκτικός.

«…Το αντίθετο (!) έσπευσε να σχολιάσει ο Νόχρα. Ο Ρονάλντο και ο οποιοσδήποτε Ρονάλντο είναι ελεύθεροι να πανηγυρίσουν όπως ακριβώς θέλουν. Κανείς δεν παρεξηγείται ή προσβάλλεται. Και όχι φυσικά γιατί είναι ο… Ρονάλντο, αλλά γιατί εδώ και μερικά χρόνια ο πρίγκιπας και πρωθυπουργός, Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν λάνσαρε το project «Vision 2030», μία ριζοσπαστική και ποιοτική μεταρρύθμιση για την καλυτέρευση της καθημερινότητας των Σαουδαράβων, ανδρών και γυναικών¨.

Κυρίως των γυναικών, που μέχρι πρόσφατα απαγορευόταν να εργάζονται, να οδηγούν, να κυκλοφορούν στο δρόμο χωρίς τσαντόρ, πόσο μάλλον να παρακολουθήσουν ένα ποδοσφαιρικό αγώνα μεταξύ ανδρών, με κοντά… σορτσάκια. Και που πλέον, το 40% απ’ αυτές έχουν μία δουλειά, το αυτοκίνητό τους, δεν είναι υποχρεωμένες να φορούν μαντήλα και, από το 2018 επιτρέπεται να πηγαίνουν στο γήπεδο και να πανηγυρίζουν ελεύθερα, και αναμαλλιασμένες τα γκολ του Ρονάλντο, του Μπενζεμά και όλων των υπόλοιπων αστέρων μίας Saudi Pro League που αναμένεται ιδιαιτέρως ενδιαφέρουσα.

Πηγή: sportdog.gr//Αλεσσάντρο Μερκιόρι

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments