Διεθνή

“Δριμύ κατηγορώ” Μπάιντεν κατά Κίνας

“Δριμύ κατηγορώ” Μπάιντεν κατά Κίνας

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου

Με δριμείς κατηγορίες επιτέθηκε εναντίον της Κίνας ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών.

Δριμείς χαρακτηρισμούς κατά της Κίνας εξαπέλυσε ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν κατά την διάρκεια ενός πολιτικού εράνου στη Γιούτα, όπως αναφέρει το Reuters.

Ο Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε την Κίνα «ωρολογιακή βόμβα» λόγω των οικονομικών προκλήσεων και δήλωσε ότι η χώρα αντιμετωπίζει προβλήματα λόγω της αδύναμης ανάπτυξης. «Εχουν κάποια προβλήματα. Αυτό δεν είναι καλό γιατί όταν οι κακοί άνθρωποι έχουν προβλήματα, κάνουν κακά πράγματα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Οι επικρίσεις αυτές ήρθαν λίγο μετά την επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Αντονι Μπλίνκεν στην Κίνα με στόχο τη σταθεροποίηση των σχέσεων των δύο υπερδυνάμεων.

Ο καταναλωτικός τομέας της Κίνας αποκλιμακώθηκε τον Ιούλιο, ενώ οι τιμές των εργοστασίων αυξήθηκαν. Σε αντίθεση με τον υψηλό παγκόσμιο πληθωρισμό, η Κίνα ενδέχεται να εισέλθει σε μια περίοδο πολύ πιο αργής οικονομικής ανάπτυξης, με τις τιμές και τους μισθούς να παραμένουν στάσιμοι.

Εν τω μεταξύ, οι ΗΠΑ, η μεγαλύτερη οικονομία του κόσμου, υποφέρει από υψηλό πληθωρισμό, αλλά διαθέτει ισχυρή αγορά εργασίας.

‘Η Κίνα έχει πρόβλημα’, δήλωσε την Πέμπτη ο Τζο Μπάιντεν.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ υπέγραψε την Τετάρτη εκτελεστικό διάταγμα που απαγορεύει νέες κινεζικές επενδύσεις σε ευαίσθητες τεχνολογίες, όπως είναι τα τσιπ υπολογιστών. Είπε ότι «ανησυχεί σοβαρά» για  την Κίνα, τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο, για την τάξη και την ασφάλεια, και επιφυλάσσεται να λάβει μέτρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments