Διεθνή

Οι χώρες του OPEC+ μείωσαν την παραγωγή τον Ιούλιο σε 1.14 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο

Οι χώρες του OPEC+ μείωσαν την παραγωγή τον Ιούλιο σε 1.14 εκατ. βαρέλια πετρέλαιο

Πηγή Φωτογραφίας: World Oil

Τα συνολικά εξαγωγικά κέρδη της Ρωσίας αυξήθηκαν κατά 2,5 δισ. δολάρια στα 15,3 δισ. δολάρια, με το 80% της παραγωγής να πηγαίνει σε Κίνα και Ινδία.

Ο στόχος της παραγωγής από τις χώρες του OPEC+ με την συμφωνία του Ιουλίου ήταν 39.57 εκατ. βαρέλια ημερησίως, ενώ η αληθινή παραγωγή ήταν στα 35,9 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Η συμφωνία του Ιουλίου ανέφερε πως η ημερήσια παραγωγή θα έπεφτε κατά 1.14 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Τα στοιχεία προέρχονται από την Διεθνή Υπηρεσία Ενέργειας. Οι μεγαλύτεροι παραγωγοί του OPEC+ -Ρωσία και Σαουδική Αραβία- μείωσαν την παραγωγή τους αυτόν τον μήνα. Η Σαουδική Αραβία έκανε μειώσεις κατά 920 χιλιάδες βαρέλια την ημέρα, ενώ η Ρωσία μείωσε την παραγωγή κατά 50.000 βαρέλια ημερησίως φθάνοντας στα 9,4 εκατ. βαρέλια την μέρα.

Αν βλέπετε μια εμφανή διαφορά από τους στόχους που είχε θέσει ο OPEC+, σημαίνει πως πέρα από την μείωση της παραγωγής, αυτή έπεσε έξω κατά 3.67 εκατ. βαρέλια ημερησίως. Η συνολική μείωση, εκπεφρασμένη και εθελοντική έφτασε τα 1.66 βαρέλια ημερησίως. Η Σαουδική Αραβία αναμένεται να μειώσει κατά ακόμα ένα εκατομμύριο βαρέλια την παραγωγή έως τον Σεπτέμβρη με ερωτηματικό για μεγαλύτερη μείωση. Η Ρωσία θα συνεχίσει την μείωση της παραγωγής τον Σεπτέμβρη, αλλά αναθεώρησε τον στόχο από τις 500.000 βαρέλια, στις 300.000 βαρέλια ημερήσιας παραγωγής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments