Διεθνή

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην Τουρκία ο Πούτιν μέσα στις επόμενες μέρες

Τουρκικά ΜΜΕ: Στην Τουρκία ο Πούτιν μέσα στις επόμενες μέρες

Πηγή Φωτογραφίας: SPUTNIK | Συντελεστές: via REUTERS

Θα είναι η πρώτη φορά από την έναρξη πολέμου στην Ουκρανία, που ο πρόεδρος της Ρωσίας θα επισκεφθεί μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ

Στην Τουρκία θα βρεθεί ο Βλαντίμιρ Πούτιν μέσα στις επόμενες μέρες προκειμένου να συναντηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, γράφει σήμερα ο τουρκικός Τύπος, συμπληρώνοντας πως αυτή θα είναι η πρώτη φορά από την έναρξη πολέμου στην Ουκρανία, που ο πρόεδρος της Ρωσίας θα επισκεφθεί μια χώρα μέλος του ΝΑΤΟ.

«Μετά τη λήξη της “συμφωνίας για τα σιτηρά”, οι τιμές των σιτηρών αυξήθηκαν κατά 15%. Μετά τον τερματισμό του ασφαλούς εμπορίου μέσω του διαδρόμου στη Μαύρη Θάλασσα, η Ουκρανία έθεσε στην ημερήσια διάταξη εναλλακτικές οδούς μεταφοράς σιτηρών» αναφέρει δημοσίευμα της Milliyet. «Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη τόσο την ασφάλεια όσο και το κόστος, καμία από τις επιλογές αυτές δεν μπορεί να αντικαταστήσει τον διάδρομο της Μαύρης Θάλασσας. Η αύξηση των τιμών έχει αρνητικό αντίκτυπο στις φτωχές χώρες, οι περισσότερες από τις οποίες βρίσκονται στην Αφρική», προσθέτει η τουρκική εφημεριδά.

Υπενθυμίζεται ότι στις 2 Αυγούστου, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συζήτησε για τα σιτηρά με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και συμφώνησαν για την επίσκεψη του Ρώσου στην Τουρκία. Αργότερα, ο Τούρκο πρόεδρος εξέφρασε την ελπίδα ότι η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί τον Αύγουστο.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments