Διεθνή

Χαβάη: Αταυτοποίητοι οι 93 νεκροί της φονικής πυρκαγιάς στο Μάουι – Χάθηκαν τα ίχνη 1302 ανθρώπων

Χαβάη: Αταυτοποίητοι οι 93 νεκροί της φονικής πυρκαγιάς στο Μάουι – Χάθηκαν τα ίχνη 1302 ανθρώπων

Πηγή Φωτογραφίας: odigos-pierias.gr

Ηταν τόσο καταστροφική η λαίλαπα που «έλιωσε μέταλλο»

Μόνο δύο από τους περίπου 93 ανθρώπους που σκοτώθηκαν στις δασικές πυρκαγιές στο Μάουι έχουν ταυτοποιηθεί μέχρι στιγμής, με τους αξιωματούχους να περιγράφουν ορισμένα λείψανα σε αποσύνθεση, ενώ μόνο το 3% της ζώνης καταστροφής έχει ερευνηθεί μέχρι στιγμής.

«Θα χρειαστούν πολλά χρόνια για να ανοικοδομηθεί η Lahaina. Φαίνεται ότι έσκασε βόμβα», είπε ο αρχηγός της αστυνομίας του Μάουι Τζον Πελετιέ προτρέποντας τους επιζώντες από τις πυρκαγιές να παράσχουν δείγματα DNA για να βοηθήσουν στην ήδη δύσκολη αποστολή αναγνώρισης των νεκρών. Μιλώντας σε δημοσιογράφους το πρωί της Κυριακής, ο Πελετιέ τόνισε τη φρίκη της προσπάθειας έρευνας, περιγράφοντας ανθρώπινα λείψανα τόσο εύθραυστα που σπάνε στα χέρια των συνεργείων έκτακτης ανάγκης και καταλήγουν να διασκορπίζονται στο έδαφος.

Ηταν τόσο καταστροφική η λαίλαπα που «έλιωσε μέταλλο»

Οι αξιωματούχοι δεν έχουν δώσει ακόμη μια εκτίμηση για το πόσοι άνθρωποι αγνοούνται, με ανεπίσημη καταμέτρηση να ανεβάζει σε 1.302 τα άτομα που εξακολουθούν να αγνοούνται.

Οι πιο εκτεταμένες ζημιές σημειώθηκαν στο θέρετρο Λαχάινα με πληθυσμό περίπου 13.000 κατοίκων.

Ο κυβερνήτης Τζος Γκριν είπε ότι τουλάχιστον 2.200 κτίρια υπέστησαν ζημιές ή καταστράφηκαν στο δυτικό Μάουι, με τη συνολική ζημιά να υπολογίζεται σε σχεδόν 6 δισεκατομμύρια δολάρια.

Τα περισσότερα από τα κατεστραμμένα κτίρια ήταν σε κατοικημένες περιοχές.

Πηγή: New York Post

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments