Policy Briefs

Ε.Ε.: Καταδικάζει τη δολοφονία του υποψηφίου για την προεδρία του Εκουαδόρ

Ε.Ε.: Καταδικάζει τη δολοφονία του υποψηφίου για την προεδρία του Εκουαδόρ

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters

Η καταδίκη, διά χειλέων Ζοζέπ Μπορέλ, είναι ρητή.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση “καταδίκασε με τον πιο έντονο τρόπο ” τη δολοφονία του Fernando Villavicencio, υποψήφιου για την προεδρία στον Ισημερινό, καταγγέλλοντας  ” ένα αποτρόπαιο έγκλημα ” και ” μια επίθεση στη δημοκρατία ” σε αυτή τη χώρα της Νότιας Αμερικής.

«  Η ΕΕ επαναλαμβάνει την πλήρη δέσμευσή της να υποστηρίξει τη δημοκρατία του Ισημερινού και να συμβάλει στις προσπάθειες για τη διασφάλιση ειρηνικών δημοκρατικών εκλογών », ακόμη και όταν μια εκλογική αποστολή εμπειρογνωμόνων της ΕΕ βρίσκεται επί του παρόντος στον Ισημερινό, δήλωσε ο επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της Ε.Ε. Ζοζέπ Μπορέλ.

«  Αυτή η τραγική πράξη βίας αποτελεί επίθεση στους θεσμούς και τη δημοκρατία στον Ισημερινό […] όλοι οι υποψήφιοι για τις εκλογές πρέπει να επωφεληθούν από αυστηρά μέτρα προστασίας προκειμένου να διασφαλιστεί μια ελεύθερη και δημοκρατική εκλογική διαδικασία», τόνισε ο αξιωματούχος .

Το γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών καταδίκασε επίσης μια «  βάρβαρη πράξη », κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου την Πέμπτη.

Ο Fernando Villavicencio δολοφονήθηκε στο τέλος μιας εκλογικής συγκέντρωσης το βράδυ της Τετάρτης (9 Αυγούστου) στο Κίτο. Ο Ισημερινός έχει θεσπίσει κατάσταση έκτακτης ανάγκης διατηρώντας την ημερομηνία του πρώτου γύρου ψηφοφορίας στις 20 Αυγούστου στη χώρα των Άνδεων.

«  Οι δράστες και οι διοργανωτές αυτού του αποτρόπαιου εγκλήματος πρέπει να οδηγηθούν στη δικαιοσύνη », επέμεινε ο κ. Μπορέλ, εκφράζοντας  την «αλληλεγγύη » της ΕΕ και υπενθυμίζοντας τη συνεργασία που παρέχουν οι Ευρωπαίοι στον Ισημερινό στον αγώνα του κατά της βίας που συνδέεται με το οργανωμένο έγκλημα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments