Nέα της αγοράς

Κρίση ρευστότητας για τον κολοσσό Zhongzhi

Κρίση ρευστότητας για τον κολοσσό Zhongzhi

Πηγή Φωτογραφίας: liberal.gr, Η εδρεύουσα στο Πεκίνο Zhongzhi έχει προσλάβει μία από τις Big Four λογιστικές εταιρείες για την πραγματοποίηση ολιστικού λογιστικού ελέγχου της εταιρείας

Η Zhongzhi Enterprise Group ενημέρωσε τους επενδυτές ότι αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση ρευστότητας και θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους

Η Zhongzhi Enterprise Group ενημέρωσε τους επενδυτές ότι αντιμετωπίζει σοβαρή κρίση ρευστότητας και θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση χρέους, ανέφεραν δύο πηγές στο πρακτορείο Reuters, καθώς η κινεζική εταιρεία διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων αντιμετωπίζει τις επιπτώσεις της κρίσης στον κλάδο των ακινήτων στη δεύτερη οικονομία του πλανήτη.

Η εδρεύουσα στο Πεκίνο Zhongzhi έχει προσλάβει μία από τις Big Four λογιστικές εταιρείες για την πραγματοποίηση ολιστικού λογιστικού ελέγχου της εταιρείας και αναζητεί στρατηγικούς επενδυτές, τόνισε η διοίκηση σε συνάντησή της με τους επενδυτές, σύμφωνα με δύο επενδυτικές πηγές.

Η συνάντηση έλαβε χώρα αφότου η Zhongrong International Trust, η οποία ελέγχεται από τη Zhongzhi, απέτυχε να πραγματοποιήσει πληρωμές σε δεκάδες επενδυτικά προϊόντα από τα τέλη του περασμένου μήνα.

Η Zhongzhi δεν έχει προς το παρόν ανταποκριθεί στο αίτημα του Reuters για κάποιο σχόλιο.

Ποια είναι η Zhongzhi

Η Zhongzhi Enterprise θεωρείται ένας από τους μεγαλύτερους «παίκτες» στον χρηματοοικονομικό τομέα της Κίνας, που συνδυάζει χαρακτηριστικά εμπορικής και επενδυτικής τραπεζικής, ιδιωτικών κεφαλαίων και διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, με ενεργητικό σχεδόν 3 δισ. δολάρια. 

Χρησιμοποιώντας αποταμιεύσεις και κεφάλαια από πλούσια νοικοκυριά και εταιρικούς πελάτες, ο όμιλος προσφέρει δάνεια και προχωρά σε τοποθετήσεις σημαντικών ποσών σε ακίνητα, μετοχές, ομόλογα και εμπορεύματα.

Ο ιδρυτής

Ο ιδρυτής της εταιρείας, Xie Zhikun, πέθανε από καρδιακή προσβολή το 2021, τη στιγμή που τα lockdown από την πανδημία επιβράδυναν την οικονομία της Κίνας. Ενώ ο αντικαταστάτης του, Liu Yang, υποσχέθηκε να διατηρήσει την εταιρία ως έχει, αλλά η οικονομική επιβράδυνση και η ύφεση της αγοράς ακινήτων έχουν επιβαρύνει τις δραστηριότητές της.

Ο Xie έκανε περιουσία τη δεκαετία του 1980 μέσω ενός εργοστασίου εκτύπωσης, προτού επεκταθεί στον τομέα διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων, ανέφερε η China Real Estate Business.

Οι συμφωνίες μόνο στο Πεκίνο τα τελευταία χρόνια από την εταιρεία περιλαμβάνουν έναν πύργο γραφείων 3,3 δισεκατομμυρίων γιουάν, έναν πύργο γραφείων 1,7  δισεκατομμυρίων γιουάν που διαχειρίζεται η Shimao Group Holdings Ltd. και ένα κτίριο γραφείων που κάποτε ήταν η έδρα του ομίλου ετερογενών δραστηριοτήτων της Jia Yueting.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments