Ελλάδα

Καιρός Κυριακής [20/8]: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας,ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Καιρός Κυριακής [20/8]: Αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας,ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Πηγή Φωτογραφίας: KYMATA ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΛΜΥΡΟΥ ΒΟΡΕΙΑ ΚΕΡΚΥΡΑ (ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ EUROKINISSI)

Άλλη μία τυπική ημέρα του Αυγούστου - Η πρόγνωση του καιρού από το Μιχάηλ Σπυράκη

Άλλη μία τυπική ημέρα του Αυγούστου, στην οποία έχουμε τον συνδυασμό των υψηλών επιφανειακών πιέσεων των βορείων Βαλκανίων με το θερμικό χαμηλό της Ανατολικής Μεσογείου, ο οποίος προκαλεί το μελτέμι στο Αιγαίο, ενώ γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός στην χώρα.

Πιο αναλυτικά για αύριο Κυριακή 20 Αυγούστου 2023, αναμένεται αρχικά σε όλη σχεδόν την χώρα αίθριος καιρός, με διάσπαρτες νεφώσεις στα νησιά τoυ Αιγαίου, ενώ στην Ανατολική Μακεδονία και την Θράκη οι νεφώσεις θα είναι πρόσκαιρα αυξημένες. Από τις μεσημεριανές ώρες και έπειτα, ο καιρός στην νησιωτική καθώς και στο μεγαλύτερο μέρος της ηπειρωτικής χώρας θα παραμείνει αίθριος, με παροδικές νεφώσεις να αναπτύσσονται στην  Ήπειρο, την βόρεια Θεσσαλία, καθώς και το μεγαλύτερο τμήμα της Μακεδονίας. Μικρή αλλά υπαρκτή η πιθανότητα να σημειωθούν πρόσκαιρες ασθενείς βροχές στα βορειότερα τμήματα της Δυτικής Μακεδονίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο βορειοανατολικό Αιγαίο βορειοανατολικοί, 6-7 και πρόσκαιρα νωρίς το πρωί έως 8 μποφόρ, στο κεντροανατολικό και νοτιοανατολικό Αιγαίο θα πνέουν βορειοδυτικοί στα 5-6 μποφόρ, και στο υπόλοιπο Αιγαίο αρχικά βόρειοι 4-5 και τοπικά 6 μποφόρ, οι οποίοι από το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς-βορειοδυτικούς με εντάσεις στα 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, με εντάσεις στα 4-5 και πρόσκαιρα στο βόρειο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Σημειώνεται πως οι ανατολικοί άνεμοι θα ενισχυθούν και στα ηπειρωτικά, με εντάσεις στα 4-5 και στα ορεινά έως 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Αναλυτικά, στη Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 18 έως 33-35 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και Θράκη από 22-24 έως 36-38 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 20-22 έως 36-38 βαθμούς, στην Θεσσαλία από 21 έως 35-37 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από 21-23 έως 33-35 βαθμούς Κελσίου, με τα ανατολικά τμήματα της Ευβοίας να έχουν 3-4 βαθμούς χαμηλότερη μέγιστη. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 23 έως 32-34 βαθμούς, στις Σποράδες και τις Κυκλάδες θα κυμανθεί από 24 έως 30-32 βαθμούς, στην Κρήτη από 22-24 έως 32-34 βαθμούς, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 22-24 έως 32-34 βαθμούς ενώ στα νησιά του Νοτιοανατολικού Αιγαίου θα κυμανθεί από 23-25 έως 30-32 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4-6 και στα ανατολικά έως 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 26-28 έως 33-35 βαθμούς στο λεκανοπέδιο, ωστόσο στα ανατολικά τμήματα του νομού, η μέγιστη θα είναι 3-4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλονίκη: Γενικά αίθριος καιρός με ανάπτυξη νεφώσεων μετά το μεσημέρι. Οι άνεμοι αρχικά θα πνέουν μεταβλητοί 1-2 μποφόρ, ενώ από το μεσημέρι θα στραφούν σε νότιους με ένταση στα 3-4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 24 έως 35 βαθμούς Κελσίου. Στα ενδότερα τμήματα του νομού η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 22 έως 37 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments