Ελλάδα

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή – 8 πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η περιοχή – 8 πυροσβέστες στο νοσοκομείο

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Φωτιά στην Αλεξανδρούπολη

Όπως έγινε γνωστό από το ΓΕΕΘΑ, ενισχύθηκε η συνδρομή των Ενόπλων Δυνάμεων στην επιχείρηση κατάσβεσης την πυρκαγιάς που έχει εκδηλωθεί στην περιοχή της Αλεξανδρούπολης

Τιτάνια μάχη με τις φλόγες, λόγω των πολύ ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, δίνουν για δεύτερη ημέρα στην Αλεξανδρούπολη πυροσβέστες, εθελοντές και κάτοικοι που προσπαθούν να προστατεύσουν τις περιουσίες τους. Η φωτιά καίει κατά μήκος της παλαιάς Ε.Ο Αλεξανδρούπολης – Φερών η οποία κλείνει κατά διαστήματα. Κλειστή είναι και η συνοριακή διάβαση Υψάλων – Κήπων.

Οκτώ πυροσβέστες που επιχειρούσαν στην περιοχή μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Ό ένας διακομίστηκε με τραύμα στο κάτω άκρο ενώ επιχειρούσε στην περιοχή Αγνάντια, ο δεύτερος με οφθαλμολογικό πρόβλημα, ο τρίτος πυροσβέστης λόγω εγκαυμάτων, ενώ οι υπόλοιποι πέντε αντιμετωπίζουν αναπνευστικά προβλήματα.

Τρία είναι τα πύρινα μέτωπα και το πιο επικίνδυνο φαίνεται να είναι αυτό μεταξύ των περιοχών Μαΐστρος και Αμφιτρίτη. Συνολικά έχουν εκκενωθεί 12 οικισμοί, ενώ οι κάτοικοι της Αλεξανδρούπολης έλαβαν νέο μήνυμα να παραμείνουν, λόγω του καπνού, σε εσωτερικούς χώρους. Η περιοχή έχει κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Εννέα σπίτια και μία εκκλησία στα χωριά του δήμου της Τραϊανούπολης έχουν γίνει κάρβουνο, και αρκετά έχουν υποστεί ζημιές, η μεγάλη καταστροφή, όμως, έχει γίνει στις καλλιέργειες, τα μελίσσια και τις κτηνοτροφικές μονάδες της περιοχής. Κόποι μιας ζωής έχουν γίνει στάχτη, λένε κάτοικοι στην ΕΡΤ.

Κλειστή η Εγνατία – Η Τουρκία έκλεισε τα σύνορα με τον Έβρο

Η κυκλοφορία στην Εγνατία Οδό Κήπων-Αλεξανδρούπολης διακόπτεται κατά διαστήματα, ενώ η κυκλοφορία των οχημάτων εκτρέπεται μέσω της Εθνικής Οδού Φερών – Αλεξανδρούπολης.

Την ίδια ώρα η νομαρχία της Αδριανούπολης γνωστοποιεί πως η συνοριακή πύλη των Ιψάλων προς την Ελλάδα στον Έβρο θα παραμείνει κλειστή λόγω της μεγάλης φωτιάς στην Αλεξανδρούπολη.

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι οι έξοδοι από τη συνοριακή πύλη των Ιψάλων διακόπτονται μέχρι νεωτέρας και αναφέρεται το εξής: «Είναι σημαντικό οι επιβάτες μας που θέλουν να βγουν να προτιμήσουν τη συνοριακή πύλη Kapkule και άλλες συνοριακές πύλες για να αποφύγουν τυχόν κίνδυνο».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments