Ελλάδα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή -112 για Άνω Λιόσια, Γεννηματά, Κανάλα και Πανόραμα

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Φυλή -112 για Άνω Λιόσια, Γεννηματά, Κανάλα και Πανόραμα

Πηγή Φωτογραφίας: Πυρκαγιά στην Φυλή κοντά στην Ι.Μονή Κλειστών στου πρόποδες της Πάρνηθας, Τρίτη 22 Αυγούστου 2023 (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες - Σπίτια έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές - Έκκληση στους κατοίκους να απομακρυνθούν - Οι δρόμοι που είναι κλειστοί

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η μεγάλη φωτιά στη Φυλή. Λίγα λεπτά μετά τις 4 το απόγευμα η Πολιτική Προστασία μέσω του 112 έδωσε εντολή εκκένωσης των Άνω Λιοσίων και των οικισμών Γεννηματά και Κανάλας. Νωρίτερα, είχε δοθεί μήνυμα εκκένωσης και του οικισμού Πανόραμα. Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στην περιοχή της Χασιάς. Αυτή την ώρα, προκειμένου να ενημερωθεί για την κατάσταση στα πύρινα μέτωπα μετέβη στην Πολιτική Προστασία, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Σύμφωνα με την εκπρόσωπο της ΕΛ.ΑΣ, Κωνσταντία Δημογλίδου που μίλησε στον ΣΚΑΙ έχουν απεγκλωβιστεί από την περιοχή περίπου 90 άτομα. Μάλιστα 6 άτομα, προσκυνητές που βρίσκονταν σε Μονή απομακρύνθηκαν με ελικόπτερο. Παράλληλα, όπως ανέφερε η ίδια, αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατα την διάρκεια απομάκρυνσης πολιτών απο τα πύρινα μέτωπα.

Οι δυνάμεις της πυροσβεστικής ενισχύονται συνεχώς

Η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι σε δασική έκταση, στους πρόποδες της Πάρνηθας, κοντά στην περιοχή της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου «Κλειστών» στη Φυλή.

Όπως έγινε γνωστό από την Πυροσβεστική, οι ισχυροί άνεμοι και το δύσβατο σημείο όπου έχει ξεσπάσει η πυρκαγιά καθιστούν δύσκολο το έργο των δυνάμεων.

Στο σημείο έφτασαν δυνάμεις της ΕΜΑΚ και της ΕΛΑΣ για να συνδράμουν στην απομάκρυνση όσων βρίσκονταν μέσα στην Μονή Κλειστών.

Η φωτιά ξέσπασε λίγο πριν από τις 12 κοντά στη Μονή Κλειστών και πολύ γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις. Κύκλωσε τη Μονή Κλειστών, όπου μέσα βρίσκονται μοναχές.

Στελέχη της ΕΜΑΚ έφτασαν στο μοναστήρι για να τις απομακρύνουν. Διαπίστωσαν ότι είναι καλά στην υγεία τους και έως αυτή την ώρα δεν υπάρχει κίνδυνος για τις ίδιες και το μοναστήρι. Θα επιχειρηθεί η μεταφορά των μοναχών προς τα Δερβενοχώρια.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments