Διεθνή

Ερντογάν: Καμία αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας

Ερντογάν: Καμία αναγνώριση της προσάρτησης της Κριμαίας

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Powergame.gr - ΟΙ... ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ, ΤΟ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΤΟΚΥΟ

Η σαφής δήλωση του Ερντογάν έγινε στο τρίτο συνέδριο της Πλατφόρμας για την Κριμαία, στο Κίεβο.

Η Τουρκία δεν αναγνώρισε την προσάρτηση της Κριμαίας από την Ρωσία» ανέφερε μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μιλώντας μέσω τηλεδιάσκεψης στο 3ο Συνέδριο της Πλατφόρμας για την Κριμαία, που λαμβάνει χώρα στο Κίεβο.

Η Πλατφόρμα της Κριμαίας είναι μια διπλωματική πρωτοβουλία της Ουκρανίας που επιδιώκει να την παγκόσμια προσοχή για την προσάρτηση της Κριμαίας. Η περιοχή καταλήφθηκε και προσαρτήθηκε από τη Ρωσία το 2014 σε μια κίνηση που δεν αναγνωρίστηκε από τις περισσότερες άλλες χώρες. Μετά τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, που ξεκίνησε τον τον Φεβρουάριο του 2022, η Ρωσία έχει καταλάβει και άλλα τμήματα της ουκρανικής επικράτειας.

«Η Τουρκία, η οποία δεν αναγνωρίζει την προσάρτηση της Κριμαίας, υπερασπίζεται αποφασιστικά ότι αυτή είναι παράνομη από την πρώτη μέρα. Τονίζουμε, ιδίως στον ΟΗΕ, ότι η Κριμαία αποτελεί μέρος της Ουκρανίας. Η ασφάλεια και η ευημερία των συμπατριωτών μας Τατάρων Τούρκων της Κριμαίας, ενός από τους αυτόχθονες πληθυσμούς της περιοχής, είναι μεταξύ των προτεραιοτήτων μας. Με την ευκαιρία αυτή, επαναλαμβάνω την προσδοκία μας για την απελευθέρωση της Νεριμάν Τζελάλ, της αναπληρώτριας προέδρου της Εθνοσυνέλευσης των Τατάρων της Κριμαίας, και των φίλων της» δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Αναφορικά με τη συμφωνία για τα σιτηρά, από την οποία αποχώρησε μονομερώς η Ρωσία, ο Ερντογάν τόνισε: «Συνεχίζουμε τις προσπάθειές μας για την αναζωογόνηση της πρωτοβουλίας για τη Μαύρη Θάλασσα. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας, πιστεύουμε ότι πρέπει να αποφευχθούν οποιαδήποτε βήματα που θα αυξήσουν περαιτέρω την ένταση και θα βλάψουν την ηρεμία στη Μαύρη Θάλασσα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments