Ελλάδα

Φωτιές: Λευκός καπνός στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς ενεργό μέτωπο ο Έβρος και η Ροδόπη

Φωτιές: Λευκός καπνός στην Αλεξανδρούπολη, χωρίς ενεργό μέτωπο ο Έβρος και η Ροδόπη

Πηγή Φωτογραφίας: ΦΩΤΙΑ ΣΤΗ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥΠΟΛΗ, ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΑΥΡΑ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Πάνω από 620.000 καμένα στρέμματα

Λευκός καπνός βγήκε στα Κοίλα Αλεξανδρούπολης, όπου σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, έχουν σβήσει τα μέτωπα της μεγάλης πυρκαγιάς που ξεκίνησαν από το δάσος της Δαδιάς και επεκτάθηκαν στην περιοχή της Λευκίμμης.

Μάλιστα όπως σημειώνει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ για το γεγονός ήταν πεπεισμένοι από το βράδυ της Τετάρτης αφού και η Πυροσβεστική αλλά και οι κάτοικοι των περιοχών έλεγαν πως ή θα τελειώσει η φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο ή θα χαθεί ολοκληρωτικά ο έλεγχος.

Εικόνες απο drone της καμμένης γής που άφησε πίσω της η καταστροφική πυρκαγιά στην Αλεξανδρούπολη. Τετάρτη 23 Αυγούστου 2023 (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, στο χωριό Κοίλα, έγινε μία τεράστια προσπάθεια. Υπήρχε ένα ρέμα όπου οι άνεμοι οδηγούσαν εκεί την πυρκαγιά, με αποτέλεσμα σε εκείνο το σημείο να συγκεντρωθούν πυροσβέστες και πολίτες με όσα μηχανήματα και υδροφόρα υπήρχαν, ακόμη και αγροτικά αυτοκίνητα με δεξαμενές πάνω στην καρότσα. Με το πρώτο φως της ημέρας βλέπουμε ότι βγαίνει άσπρος καπνός από τα σημεία και αυτό σημαίνει πως δεν υπάρχει καύσιμη ύλη από κάτω.

Ενθαρρυντική εικόνα και από τη Ροδόπη

Η ίδια ενθαρρυντική εικόνα έρχεται και από το μέτωπο της Ροδόπης. Η εικόνα από τον οικισμό των Κασσιτερών είναι σήμερα πολύ καλή, καθώς μετά από τιτάνια μάχη των πυροσβεστών κατά τη διάρκεια της χθεσινής ημέρας αλλά και της νύχτας η φωτιά έχει σβήσει.

Αξίζει να σημειωθεί πως δεν έχει εφησυχάσει κανείς, όλοι βρίσκονται επί ποδός, πυροσβεστική οχήματα, κάτοικοι, τοπική αυτοδιοίκηση γιατί φοβούνται για τυχόν αναζωπυρώσεις. Ευχάριστο είναι επίσης ότι, μετά από πολλές ημέρες, ο αέρας στην περιοχή έχει κοπάσει.

«Ένα μέτωπο οι πυρκαγιές σε Αλεξανδρούπολη και Ροδόπη»

«Το μέτωπο της Αλεξανδρούπολης και το δάσος της Δαδιάς είναι εκείνο που μας απασχολεί από τα ξημερώματα του Σαββάτου» σημείωσε από την πλευρά του στην ΕΡΤ, ο επιπυραγός και εκπρόσωπος Τύπου Πυροσβεστικού Σώματος, Γιάννης Αρτοποιός, προσθέτοντας πως «πλέον με το μέτωπο στη Ροδόπη θεωρείται μία πυρκαγιά μεγάλη οποία κινείται δυτικά από την Αλεξανδρούπολη και υπάρχει αυτή η τάση του μετώπου της Αλεξανδρούπολης να ενωθεί με το κομμάτι της Ροδόπης».

Ο Γιάννης Αρτοποίος έκανε έκκληση στους κατοίκους των περιοχών που υπάρχουν εστίες να ακολουθούν τις οδηγίες των πυροσβεστών αλλά και των μηνυμάτων του 112 αν σταλούν.

Σημειώνεται πως η φωτιά στον Έβρο μαζί με τις φωτιές σε Βοιωτία και Πάρνηθα είναι τα τρία ενεργά μέτωπα που υπάρχουν αυτή την ώρα σε όλη τη χώρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments