Policy Briefs

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ εναντίον της ΕΚΤ

Ο Ιταλός ΥΠΕΞ εναντίον της ΕΚΤ

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: EUROPARL.EUROPA.EU - Ο ΑΝΤΟΝΙΟ ΤΑΓΙΑΝΙ Ο ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΙΚΟΥ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Η άνοδος των επιτοκίων που αποφασίστηκε από την ΕΚΤ πλήττει, σύμφωνα με τον Ιταλό ΥΠΕΞ, την οικονομία της Ιταλίας.

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι επέκρινε την απόφαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) να αυξήσει τα επιτόκια και την κάλεσε να κάνει το αντίθετο για να ενθαρρύνει την ανάπτυξη.

Η κυβέρνηση της πρωθυπουργού Τζόρτζια Μελόνι (Αδέλφια της Ιταλίας) δεν δίστασε να ασκήσει κριτική στην ΕΚΤ και την πρόεδρό της, Κριστίν Λαγκάρντ. Την Τετάρτη (23 Αυγούστου), ο υπουργός Εξωτερικών και Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης Αντόνιο Ταγιάνι ( Forza Italia) ενώθηκε με αυτούς τους επικριτές στη Συνάντηση του Ρίμινι.

«Η αύξηση των επιτοκίων βλάπτει την ανάπτυξη της χώρας μας. Στην Κίνα, για την αντιμετώπιση της κρίσης της φούσκας των ακινήτων, μειώθηκε το επιτόκιο. Αυτό έπρεπε να γίνει και είναι ακριβώς το αντίθετο από αυτό που έκανε η ΕΚΤ », εξήγησε ο υπουργός.

Ο Ταγιάνι παρουσίασε επίσης τον δρόμο που θα ακολουθήσει η ιταλική κυβέρνηση τους επόμενους μήνες, επιβεβαιώνοντας ότι θα προχωρήσει στη μείωση του φορολογικού κενού και στη μείωση των φόρων στους μισθούς των εργαζομένων, στη φορολόγηση των επιδομάτων 13ου μήνα, στις υπερωρίες και στην παραγωγή. μπόνους.

«Χωρίς ανάπτυξη, δεν είναι δυνατό να βγούμε από μια περίπλοκη στιγμή, ανεξάρτητα από τη βούληση της Ιταλίας. Είναι προφανές ότι δεν μπορούμε να κάνουμε τα πάντα. Πρέπει να δώσουμε προτεραιότητα στις οικογένειες, στις εταιρείες, να υπερασπιστούμε την αγοραστική δύναμη των μισθών, να υπερασπιστούμε την αγοραστική δύναμη των συντάξεων », εξήγησε ο πολιτικός που έγινε ο νέος ηγέτης της Forza Italia μετά τον θάνατο του προέδρου και ιδρυτή της, Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Τον περασμένο Ιούνιο, ο Ταγιάνι δήλωσε απογοητευμένος με την Λαγκάρντ λόγω των επιλογών οικονομικής πολιτικής της, τονίζοντας συγκεκριμένα ότι δεν συμφωνεί με το γεγονός ότι οι εξαγγελίες για αυξήσεις επιτοκίων είχαν γίνει εδώ και καιρό εκ των προτέρων, κάτι που προκάλεσε πανικό και περισσότερες ζημιές.

Ο άλλος αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, ο Ματέο Σαλβίνι, υπουργός Μεταφορών και ηγέτης της Λέγκας (Ταυτότητα και Δημοκρατία), επιτέθηκε επίσης στην ΕΚΤ, χαρακτηρίζοντας την αύξηση των επιτοκίων «άλογη και επιβλαβή, ιδιαίτερα για την Ιταλία .

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments