Ελλάδα

Έβρος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τρεις συλληφθέντες που κράτησαν σε τρέιλερ τους 13 μετανάστες

Έβρος: Σε κατ’ οίκον περιορισμό οι τρεις συλληφθέντες που κράτησαν σε τρέιλερ τους 13 μετανάστες

Πηγή Φωτογραφίας: typosthes.gr

Διαφωνία ανακριτή και εισαγγελέα για την προφυλάκισή τους - Εντός πέντε ημερών η απόφαση θα ληφθεί από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο

Σε κατ’ οίκον περιορισμό τίθενται μετά την απολογία τους σε ανακριτή και εισαγγελέα οι τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση παράνομης κράτησης 13 μεταναστών σε τρέιλερ.

Σύμφωνα με το e-evros.gr, για την απόφαση προφυλάκισής τους ή μη υπήρξε διαφωνία ανακρίτριας και εισαγγελέα, οπότε η τύχη τους αναμένεται να κριθεί εντός πέντε ημερών από το αρμόδιο δικαστικό συμβούλιο.  Μέχρι τότε, τους έχει επιβληθεί κατ’ οίκον περιορισμός, απαγορευση εξόδου από τη χώρα και αφαίρεση διαβατηρίου.

Οι τρεις τους αντιμετωπίζουν ποινική δίωξη για διέγερση σε διάπραξη εγκλημάτων, βιαιοπραγίες, ή διχόνοια με ρατσιστικά κίνητρα, αρπαγή με ρατσιστικά κίνητρα από κοινού και κατά συναυτουργία, έκθεση σε κίνδυνο και για παραβίαση της νομοθεσίας περί προσωπικών δεδομένων.

Σύμφωνα με τον Βασίλη Δεμίρη, συνήγορο υπεράσπισης του κατηγορούμενου που ανάρτησε το βίντεο που δείχνει τη «σύλληψη» των 13 μεταναστών, τους οποίους έβαλε στο τρέιλερ και μιλούσε γι’ αυτούς εντελώς απαξιωτικά, ο εντολέας του ουδέποτε χρησιμοποίησε βία εις βάρος τους.

«Ο άνθρωπος βρέθηκε στο σημείο αυτό επειδή βρίσκεται πολύ κοντά στο κατάστημα και την κατοικία του. Δεν είχε κανέναν σκοπό, πέραν του να καλέσει τις αρχές να προσέλθουν άμεσα στο σημείο για να επιληφθούν του ζητήματος», ανέφερε.

Όσον αφορά στο βίντεο, υποστήριξε ότι ο εντολέας του δηλώνει πλήρως μετανοημένος και πρόσθεσε ότι έβγαλε όλη του την οργή και αγανάκτηση εκείνη τη στιγμή. «Δεν χρησιμοποίησε ποτέ βία, δεν χρησιμοποίησε οπλισμό και κάλεσε τις αρχές, πρόσθεσε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments