Γεωπολιτικά

Ισχυρισμούς Μεντβέντεφ για βιολογικό πόλεμο: «Κίνδυνος εμφάνισης νέων ιών τεχνητής προέλευσης»

Ισχυρισμούς Μεντβέντεφ για βιολογικό πόλεμο: «Κίνδυνος εμφάνισης νέων ιών τεχνητής προέλευσης»

Πηγή Φωτογραφίας: αρχείου

Ο Μεντβέντεφ ισχυρίστηκε ότι «το Πεντάγωνο έχει δημιουργήσει δεκάδες εξειδικευμένα βιοεργαστήρια και κέντρα γύρω από τη Ρωσία».

Οαντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ δήλωσε την Πέμπτη πως πιστεύει ότι ο κόσμος μπορεί να δει την εμφάνιση νέων ιών «όχι μόνο φυσικής, αλλά και τεχνητής προέλευσης», αφήνοντας υπαινιγμούς όχι μόνο για πυρηνικό, αλλά και για βιολογικό πόλεμο.

Μιλώντας στη συνεδρίαση του προεδρείου του Προεδρικού Συμβουλίου Επιστήμης και Παιδείας, δήλωσε ότι η Ρωσία, όπως και πολλές άλλες χώρες, «παρακολουθεί στενά» τι συμβαίνει σε αυτόν τον τομέα. Υπενθύμισε επίσης τις ανησυχίες της Ρωσίας για τη «βιοστρατιωτική δραστηριότητα των ΗΠΑ στον μετασοβιετικό χώρο».

Ο Μεντβέντεφ ισχυρίστηκε ότι «το Πεντάγωνο έχει δημιουργήσει δεκάδες εξειδικευμένα βιοεργαστήρια και κέντρα γύρω από τη Ρωσία».

«Παρά τη ρητορική και τις διαβεβαιώσεις ότι όλη αυτή η δραστηριότητα είναι καθαρά επιστημονική ή στοχεύει στη διατήρηση της επιδημιολογικής ευημερίας του πληθυσμού, γνωρίζουμε ότι αυτό δεν είναι απολύτως αληθές, για να το θέσω ήπια. Είναι προφανές ότι κατά τη διάρκεια της ειδικής ‘’στρατιωτικής επιχείρησης’’ (πόλεμος στην Ουκρανία) αποκτήθηκαν αποδείξεις αυτής της εχθρικής δραστηριότητας», υποστήριξε ο Μεντβέντεφ.

Ζήτησε να δοθεί «η μεγαλύτερη δυνατή προσοχή σε αυτού του είδους τις εξωτερικές απειλές και να διασφαλιστεί η τεχνολογική ετοιμότητα της Ρωσίας για την εμφάνιση και εξάπλωση τυχόν νέων μολύνσεων».

«Η κυβέρνηση έχει ετοιμάσει την εκδοχή της για το πιο σημαντικό έργο καινοτομίας εθνικής σημασίας. Θα πρέπει να συνδεθεί όσο το δυνατόν περισσότερο με τη λίστα των προεδρικών οδηγιών, καθώς και με την ιδέα που προτάθηκε από τη συμβουλευτική ομάδα για την επιστημονική και τεχνολογική ανάπτυξη. Το έγγραφο θα πρέπει να είναι όσο το δυνατόν πιο σχετικό και να λαμβάνει υπόψη όλους τους πιθανούς κινδύνους και απειλές», είπε ο Μεντβέντεφ, σύμφωνα με το TASS.

Υπενθύμισε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν εξέδωσε οδηγίες για την ανάπτυξη αυτού του έργου το 2021. Ο Μεντβέντεφ είπε ότι το έργο προέβλεπε τη δημιουργία μιας ρωσικής ερευνητικής και τεχνολογικής πλατφόρμας, «η οποία θα επιτρέψει την άμεση απόκριση στην εμφάνιση και εξάπλωση νέων λοιμώξεων».

«Λέγονται πολλά για αυτό. Φαίνεται ότι η κατάσταση της Covid είναι ξεκάθαρη, αλλά μένει να δούμε τι θα συμβεί στη συνέχεια. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Επομένως, αυτό το έργο και η συνέχισή του είναι εξαιρετικά σημαντικά για την πολιτεία» είπε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments