Αθλητισμός

Άρης: Ο Μάντζιος θέλει μεταγραφές, περισσότερα τρεξίματα [vid]

Άρης: Ο Μάντζιος θέλει μεταγραφές, περισσότερα τρεξίματα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363276] SUPERLEAGUE 2023-2024 / ΑΡΗΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / MOTION TEAM)

Η εβδομάδα προσαρμογής και… πρώτης γνωριμίας με τους ποδοσφαιριστές ήταν αυτή που προηγήθηκε του αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης καθώς αυτή που διανύουμε ο Άκης Μάντζιος θα προσπαθήσει να βάλει τη δική του ποδοσφαιρική σκέψη στον Άρη εστιάζοντας στον τομέα της βελτίωσης της αμυντικής λειτουργίας.

Το παθητικό των έξι γκολ σε τρεις αγώνες Πρωταθλήματος είναι αρκετά υψηλό για κάθε ομάδα που ισχυρίζεται ότι θα κυνηγήσει την υπέρβαση. Είναι επίσης μακριά από την ποδοσφαιρική κουλτούρα του Άκη Μάντζιου. Ο έμπειρος τεχνικός είχε διαπιστώσει ζητήματα κακής αμυντικής λειτουργίας στα παιχνίδια που είχε παρακολουθήσει πριν πάρει την απόφαση επιστροφής του στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Στην εβδομάδα που μεσολάβησε πριν τη νίκη επί του Αστέρα Τρίπολης επιβεβαίωσε τις αδυναμίες, προσπάθησε να δώσει κατευθύνσεις, επί της ουσίας όμως αντιλήφθηκε ότι η ομάδα του θα πρέπει να γίνει πιο σκληρή στη γραμμή μπροστά από τους δύο στόπερ πέραν του ζητήματος των ατομικών λαθών.

Η βελτίωση που θα επιδιώξει βρίσκεται σε άμεση συνάρτηση με τη δέσμευση του Θόδωρου Καρυπίδη για τη σύντομη προσθήκη αμυντικού χαφ ο οποίος θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα. Στην πραγματικότητα, αυτό είναι προαπαιτούμενο καθώς οι απαιτήσεις από τον Σέικ Ντουκουρέ είναι περιορισμένες, ο δε Ζαν Ζουλ παραμένει σε πρόγραμμα ατομικών προπονήσεων, πέραν του ότι στα παιχνίδια που αγωνίστηκε παρουσιάστηκε ασταθής. Αυτό σημαίνει ότι ο Άκης Μάντζιος δεν περιμένει απλά την προσθήκη ενός «κόφτη», αλλά τον βασικό αμυντικό χαφ της ομάδας ενόψει της συνέχειας του Πρωταθλήματος.

Ένα δεύτερο κομμάτι πάνω στο οποίο σκοπεύει να δουλέψει με αφετηρία την αυριανή (6/9) επανέναρξη των προπονήσεων είναι αυτό των τρεξιμάτων. Αυτή εξάλλου ήταν μία από τις βασικές διαπιστώσεις από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης, δηλαδή, οι αυξομειώσεις που παρουσίασε η ομάδα σε συνδυασμό με τις περιορισμένες εντάσεις και το γεγονός ότι αυτά οδήγησαν στα μεγάλα κενά που είχε στην απόδοσή της. Δεν ήταν συμπτωματικό το γεγονός ότι ο Άρης ήταν στο επίπεδο που ήθελε στα πρώτα 20λεπτα των ημιχρόνων αλλά στη συνέχεια είχε περιορισμένο αριθμό τρεξιμάτων.

Η καλύτερη επιθετική λειτουργία απαιτεί προσθήκη ποιότητας

Είναι το τρίτο από τα βασικά συμπεράσματα που αναδύθηκαν από τον αγώνα με τον Αστέρα Τρίπολης. Κρίνοντας από τις πρόσφατες δηλώσεις του Θόδωρου Καρυπίδη, την τοποθέτηση του προπονητή της Κράσνονταρ, Βλάνταν Ίβιτς, αλλά και τα διαδοχικά δημοσιεύματα του ρωσικού Τύπου, είναι θέμα χρόνου η επικύρωση της συμφωνίας δανεισμού του Σάπι Σουλεϊμάνοφ τόσο για τη δεξιά πλευρά της επίθεσης όσο και σε ρόλο επιτελικού μέσου για το διάστημα απουσίας του Μάνου Γκαρθία.

Ο Άκης Μάντζιος έκρινε αναγκαία την προσθήκη αριστερού χαφ και δεύτερου επιθετικού αφήνοντας ανοιχτό παράθυρο και για μια ακόμη προσθήκη αποφεύγοντας όμως τις λεπτομέρειες. Προφανώς το έκανε γιατί αυτή βρίσκεται σε συνάρτηση με το ενδεχόμενο παύσης συνεργασίας με κάποιον από τους παίκτες που είναι στο ρόστερ. Σε κάθε περίπτωση, η απαίτηση του 54χρονου τεχνικού είναι να έχει όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στις αρχές της επόμενης εβδομάδας όπου η ομάδα θα μπει σε στάδιο προετοιμασίας για το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ στο γήπεδο της Τούμπας.

Πηγή: sportdog.gr

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments