Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στην Αργαλαστή – Προσωρινή δομή στο Δημαρχείο [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Εκκενώθηκε το Κέντρο Υγείας στην Αργαλαστή – Προσωρινή δομή στο Δημαρχείο [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΣΤΟ ΒΟΛΟ- ΧΕΙΜΑΡΡΟΣ ΞΗΡΙΑΣ (ΣΕΒΙΝΑ ΔΑΡΙΩΤΟΥ/ EUROKINISSI)

Στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων

Την εκκένωση του Κέντρου Υγείας Αργαλαστής αποφάσισαν από κοινού ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Φώτης Σερέτης και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Νίκος Παπαευσταθίου, μετέδωσε η ΕΡΤ.

Στόχος η προστασία των 6 εργαζομένων και 2 πληρωμάτων ΕΚΑΒ. Για την απρόσκοπτη παροχή των ιατρικών υπηρεσιών δημιουργείται προσωρινή δομή στο δημαρχείο της Αργαλαστής σε συνεργασία με τον Δήμο, ενώ άμεσα εκδιδεται ανακοίνωση για την προσωρινή παροχή πρώτων βοηθειών στο δημαρχειο.

Διευκρινίζεται ότι στο Κέντρο Υγείας Αργαλαστής παραμένει πυροσβεστικό όχημα για την συνεχή άντληση των υδάτων, ενώ μετά την ομαλοποίηση της κατάστασης το προσωπικό αναμένεται να επιστρέψει με ασφάλεια στο Κέντρο Υγείας.

Γάλλος μετεωρολόγος για κακοκαιρία στον Βόλο: «Δεν έχει ξανασυμβεί στην Ευρώπη κάτι αντίστοιχο» [vid]

Πολλοί είναι οι μετεωρολόγοι από την Ευρώπη που ανέμεναν τη σημερινή κακοκαιρία στην Ελλάδα με επίκεντρο τη Μαγνησία και τον Βόλο. Μάλιστα, ο Γάλλος μετεωρολόγος, Nάχελ Μπελγκέρζε προχώρησε σε σειρά αναρτήσεων επικαλούμενος προβλέψεις για την ποσότητα νερού που εκτιμούν οι Ελβετοί και από ότι φάνηκε -δυστύχως- έπεσε μέσα, καθώς έκανε λόγο για ένα πρωτοφανές φαινόμενο για τα χρονικά, ενώ είχε τονίσει, μεταξύ άλλων, ότι αν επαληθευθούν οι προβλέψεις για την ποσότητα νερού που εκτιμούν οι Ελβετοί, πρόκειται για κάτι που δεν θυμάται «να έχει ξαναγίνει στην Ευρώπη».

«Ολα τα μάτια στρέφονται σε αυτό που δείχνει να μετατρέπεται σε μεγάλη πλημμύρα στη Θεσσαλία, στην κεντρική Ελλάδα. Ολα τα μοντέλα κάνουν πρόβλεψη για πολύ υψηλή ποσότητα νερού την Τρίτη. Σε κάποιες περιοχές μπορεί να φτάσει στα 500mm μέσα σε 48 ώρες» σημείωσε ο μετεωρολόγος, ο οποίος ειδικεύεται, όπως αναφέρει στην προσωπική του ιστοσελίδα, σε ακραία καιρικά φαινόμενα, δήλωσε ιδιαίτερα ανήσυχος από την πρόβλεψη των επόμενων 48 ωρών για τη βροχή που αναμένεται στη Θεσσαλία από την κακοκαιρία Daniel.

Σε μία από τις αναρτήσεις του γράφει ειδικότερα τα εξής:

«Εντελώς εξωπραγματικό. Το τελευταίο ελβετικό μοντέλο προβλέπει βροχoπτώσεις σε όλη τη Θεσσαλία τις επόμενες 48 ώρες. Τα +2.000 mm σε 48 ώρες είναι πολύ απίθανο να πραγματοποιηθούν, αλλά φαίνεται το πόσο ακραία δυναμική βροχόπτωση πρέπει να περιμένουμε. Δεν θυμάμαι να έχω δει τόσο ακραίες προβλέψεις βροχόπτωσης στην Ευρώπη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments