Πολιτική

Ντόρα Μπακογιάννη: Το «διαβατήριο» του Ερντογάν για τη Δύση είναι η Ελλάδα και η Κύπρος [vid]

Ντόρα Μπακογιάννη: Το «διαβατήριο» του Ερντογάν για τη Δύση είναι η Ελλάδα και η Κύπρος [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [358905] ΣΤΡΟΓΓΥΛΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ "Η ΣΥΝΘΗΚΗ ΤΗΣ ΛΩΖΑΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΧΘΕΣ ΣΤΟ ΣΗΜΕΡΑ" (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

«Απέχουμε πολύ από συμφωνία με την Τουρκία», εκτίμησε η βουλευτής της ΝΔ

Ως «παράθυρο ευκαιρίας χαρακτήρισε την επικείμενη συνάντηση των δύο υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και Τουρκίας, Γεραπετρίτη και Φιντάν, η βουλευτής της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη. «Η ατυχία της Ελλάδας και της Τουρκίας είναι πως όταν είχαμε ισχυρούς ηγέτες στην Τουρκία, είχαμε αδύναμους στην Ελλάδα και το αντίθετο. Αυτό ήταν από τους λόγους που δεν μπορέσαμε να λύσουμε τα προβλήματα μας», είπε χαρακτηριστικά η κ. Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Είναι βέβαιο ότι αυτή τη στιγμή κάτι τέτοιο δεν ισχύει», πρόσθεσε.Όπως είπε, οι συγκυρίες αυτή τη χρονική στιγμή βοηθούν να ξεκινήσει ουσιαστικός διάλογος, αρκεί η Τουρκία να αντιληφθεί ότι η Ελλάδα και η Κύπρος αποτελούν «διαβατήριο» για τη Δύση.

«Απέχουμε πολύ από συμφωνία», εκτίμησε η κ. Μπακογιάννη, επισημαίνοντας πως πρέπει οι δύο χώρες «να ξανακερδίσουν τη χαμένη εμπιστοσύνη που δεν υπήρχε. Μπορεί να διαφωνήσουμε αλλά να μη φτάσουμε σε σημείο έντασης».

Για τις νέες ταυτότητες, η βουλευτής της ΝΔ είπε ότι όσοι αντιδρούν και ενοχλούνται είναι οι ίδιοι που διαμαρτύρονταν για τα εμβόλια. Για τις εξελίξεις στους Σπαρτιάτες είπε πως «αρχηγός του κόμματος είναι ο Κασιδιάρης» και οι «κωλοτούμπες γίνονται για να μη χάσουν την κρατική χρηματοδότηση».

Όσον αφορά στην υποψηφιότητα του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη, ανέφερε: «Προκάλεσε πανικό γιατί είναι παλιακός ο ΣΥΡΙΖΑ».

Ο Γεραπετρίτης και η παγίδα των Τούρκων με την επέτειο των Σεπτεμβριανών

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, στην ελληνική πλευρά υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του διαλόγου καθώς με την συνάντηση αυτή αναμένεται να μπουν οι βάσεις για την συνέχιση της θετικής ατζέντας αλλά και να προετοιμαστεί το τετ α τετ του Έλληνα πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στη Νέα Υόρκη. Η συνάντηση των δύο ηγετών αναμένεται να γίνει στις 17 ή στις 18 Σεπτεμβρίου, μιας και η ακριβής ημερομηνία δεν έχει «κλείσει» προς το παρόν, με δεδομένο μάλιστα πως ο κ. Μητσοτάκης θα βρίσκεται στην αμερικανικού μεγαλούπολη έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτό το πλαίσιο θα εξεταστεί και η πιθανή ατζέντα του Ανώτατου Συμβουλίου Συνεργασίας, που προγραμματίζεται να συνεδριάσει τον Νοέμβριο στη Θεσσαλονίκη, έξι χρόνια μετά το τελευταίο στη Σμύρνη. Η μέχρι στιγμής εξομάλυνση των σχέσεων δεν αποτελεί εχέγγυο για βηματισμό επίλυσης ζητημάτων αφού οι θέσεις των δύο χωρών είναι διαμετρικά αντίθετες σε βασικά θέματα, ενώ η Τουρκία  δείχνει πως ανά διαστήματα ανοίγει τη βεντάλια των διεκδικήσεων, κάτι που καθιστά το χάσμα σε κεντρικά ζητήματα, αγεφύρωτο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments