Ελλάδα

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 για εκκένωση χωριών στον Τύρναβο – Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού [vid]

Κακοκαιρία Daniel: Μήνυμα 112 για εκκένωση χωριών στον Τύρναβο – Έσπασε ανάχωμα του Πηνειού [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: [363390] ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΕΣ ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ - 2η ΜΕΡΑ (ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών, εξαιτίας της κακοκαιρίας Daniel.

Πριν από λίγο εστάλη προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για εκκένωση των χωριών Βρυότοπος και Αμπελώνας.

Βαρύτατος είναι ο απολογισμός της κακοκαιρίας «Daniel», η επέλαση της οποίας προκάλεσε τον θάνατο έξι ανθρώπων, μέχρι στιγμής, αλλά και πρωτοφανείς καταστροφές σε πολλές περιοχές της χώρας, με επίκεντρο τη Θεσσαλία. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα υποχώρησαν και πλέον οι προσπάθειες στρέφονται στις επιχειρήσεις διάσωσης εγκλωβισμένων και αγνοουμένων, ο ακριβής αριθμός των οποίων παραμένει άγνωστος. Αγωνία για το τι θα αποκαλυφθεί κάτω από τις λάσπες και τα ύδατα που έπνιξαν τον θεσσαλικό κάμπο.

Σε διαρκή κατάσταση συναγερμού παραμένουν οι αρχές και οι κάτοικοι στις εκτάσεις γύρω από τον Πηνειό, με αλλεπάλληλα μηνύματα από το 112 και αδιάκοπες επιχειρήσεις εκκενώσεων και απεγκλωβισμών.

Κακοκαιρία Daniel: Ο Στρατός στήνει γέφυρα – Επανενώνεται ο Βόλος με το Πήλιο [vid]

Το σαρωτικό πέρασμα της κακοκαιρίας Daniel έχει αφήσει πίσω της τουλάχιστον έξι νεκρούς, ενώ άγνωστος είναι ο αριθμός των αγνοούμενων. Τεράστιες και ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές.

Η κακοκαιρία μετέτρεψε τον Βόλο σε μία απέραντη λίμνη. Μεγάλο μέρος της πόλης πλημμύρισε. Σπίτια, δρόμοι, καλλιέργειες θάφτηκαν στα νερά και τη λάσπη.

Στα Καλά Νερά Βόλου βρίσκεται ο Στρατός από χθες το μεσημέρι, στην προσπάθεια να ενώσει τα κομμάτια των περιοχών που λόγω της κακοκαιρίας έχουν αποκολληθεί και δεν υπάρχει πρόσβαση.

Ο Στρατός κατασκευάζει γέφυρα για να ενώσει τμήματα του Βόλου που αποκολλήθηκαν από την κακοκαιρία

Μία σιδερένια γέφυρα που ονομάζεται Belley στήνει ο Στρατός και συγκεκριμένα η Μονάδα μελετών και Κατασκευών του ΓΕΕΘΑ και προσωπικό και υλικό της πρώτης στρατιάς. Την στήνουν σε σταθερό σημείο αρχικά, ώστε να την τοποθετήσουν αργότερα στο μέρος που έπεσε και απέκοψε τον Βόλο με το νότιο Πήλιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments