Ελλάδα

Λάρισα – Γιάννουλη: Έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι βιολογικοί καθαρισμοί [vid]

Λάρισα – Γιάννουλη: Έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας και οι βιολογικοί καθαρισμοί [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Λάρισα. Πλημμυρισμένη η συνοικία Γιαννούλη. Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΤΖΕΚΑΣ / EUROKINISSI)

Δεν υπάρχει πρόσβαση οδική στο ΧΥΤΑ Λάρισας, καθώς υπάρχουν νερά στους δρόμους που οδηγούν εκεί. Αυτό σημαίνει ότι και η Λάρισα και η Γιάννουλη και η Αγιά πιέζονται, γιατί εκεί καταλήγουν τα απορρίμματα αυτών των περιοχών.

Tα έντονα πλημμυρικά φαινόμενα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλίας, έχουν θέσει εκτός λειτουργίας όλους τους βιολογικούς καθαρισμούς των δήμων που έχουν πληγεί. Από την περασμένη Παρασκευή, 8 Σεπτεμβρίου έχει τεθεί εκτός λειτουργίας και ο Βιολογικός καθαρισμός της Λάρισας, της Γιάννουλης και της Μάνδρας. Για το θέμα αυτό έχει ενημερωθεί η Διεύθυνση Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, τα αντλιοστάσια του βιολογικού καθαρισμού και το αποχευτικό δίκτυο στην πόλη της Λάρισας λειτουργεί κανονικά. Τα εισερχόμενα λύματα, καταλήγουν από το αποχευτικό δίκτυο μαζί με τα πλημμυρικά νερά στον Πηνειό.Εν τω μεταξύ αμετάβλητη η κατάσταση στην περιοχή των Εργατικών Κατοικιών της Γιάννουλης.

Η μάχη με το νερό και την λάσπη, συνεχίζεται στην Θεσσαλία για 8η ημέρα σήμερα μετά το καταστροφικό κύμα κακοκαιρίας Daniel που έπνιξε στην κυριολεξία τον Θεσσαλικό κάμπο. Οδοιπορικό στη περιοχή Μεταμόρφωση Καρδίτσας. Τρίτη 12 Σεπτεμβρίου 2023 (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ / EUROKINISSI)

Mε έγγραφό της η δημοτική αρχή ενημέρωσε το συντονιστικό της πολιτικής προτασίας της Κυβέρνησης για την επείγουσα ανάγκη να αποκατασταθεί η διέλευση στο σημείο διακοπής της κυκλοφορίας και να αντιμετωπιστεί το πλημμυρικό φαινόμενο στην περιοχή των εργατικών κατοικιών Γιάννουλης το συντομότερο δυνατό πριν δημιουργηθούν προβλήματα καταλληλότητας των κατοικιών. Υπενθυμίζεται τέλος ότι η αποκoμιδή των απορριμμάτων παρουσιάζει δυσχέρειες εξαιτίας της διακοπής της κυκλοφορίας στην ΠΑΘΕ. Τα απορριμματοφόρα του Δήμου αδυνατούν να προσεγγίσουν τον ΧΥΤΑ, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η αποκομιδή. Αυτή τη στιγμή εξετάζονται εναλλακτικές λύσεις, ενώ η δημοτική αρχή ζητά την κατανόηση των πολιτών και τη συνεργασία τους.

H απάντληση των νερών από τη συνοικία του Αγίου Θωμά, έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και τις επόμενες ώρες ολοκληρώνεται στις περιοχές της Νέας Σμύρνης, στον δήμο Λαρισαίων. Σε ειδική σύσκεψη υπηρεσιακών παραγόντων του δήμου Λαρισαίων, υπο την προεδρία του δημάρχου Απ. Καλογιάννη, για το σχεδιασμό των παρεμβάσεων της Διεύθυνσης Καθαριότητας στις συνοικίες που έχουν πληγεί, αποφασίστηκε να ξεκινήσουν από σήμερα το πρωί, από τα σημεία όπου υπάρχει υποχώρηση των πλημμυρικών νερών.

Ήδη σε κομβικά σημεία των πληγεισών συνοικιών έχουν εγκατασταθεί 9 μεγάλοι κάδοι (κοντέινερ) όπου θα τοποθετούνται ογκώδη απόβλητα από τα σπίτια και καταστήματα που έχουν πληγεί από τις πλημμύρες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments