Ελλάδα

Συνολικά 130 τόνοι τροφίμων, νερών και ειδών πρώτης ανάγκης στη Θεσσαλία από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Συνολικά 130 τόνοι τροφίμων, νερών και ειδών πρώτης ανάγκης στη Θεσσαλία από την Περιφέρεια Κ. Μακεδονίας

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Τα είδη που προσέφεραν πολίτες και επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη

Εκατόν τριάντα τόνοι τροφίμων, νερών και ειδών πρώτης ανάγκης αποστέλλονται στη Θεσσαλία από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Τα είδη που προσέφεραν πολίτες και επιχειρήσεις της Κεντρικής Μακεδονίας συγκεντρώθηκαν στο Κτίριο Υπηρεσιών της Περιφέρειας στη δυτική Θεσσαλονίκη, συσκευάστηκαν και φορτώθηκαν, προκειμένου να σταλούν άμεσα στις πληγείσες περιοχές της Θεσσαλίας, με την οργάνωση της Αντιπεριφέρειας Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και τη συμμετοχή των υπηρεσιών όλων των Περιφερειακών Ενοτήτων.

Τη διαδικασία επέβλεψε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, παρουσία της αντιπεριφερειάρχη Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μελίνας Δερμεντζοπούλου.

Σε δηλώσεις του ο κ. Τζιτζικώστας ανέφερε ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας ήδη έστειλε προσωπικό και μέσα στη Θεσσαλία για να βοηθήσουν στην άντληση των υδάτων και των λασπών στις πλημμυρισμένες περιοχές. «Με έξι αντλητικά μηχανήματα, αλλά και με πέντε βυτία τροφοδοσίας πόσιμου νερού ήμασταν στη Θεσσαλία από την πρώτη στιγμή» είπε και γνωστοποίησε ότι τις επόμενες μέρες θα ακολουθήσει νέα βοήθεια, αυτή τη φορά για την αποκατάσταση των περιοχών που επλήγησαν.

Συγκεκριμένα, μόλις αποκατασταθεί η οδική επικοινωνία με τη Θεσσαλία, θα σταλούν προσωπικό και μηχανήματα έργου (φορτωτές, τσάπες, μπουλντόζες κτλ.), προκειμένου να συνδράμουν στον καθαρισμό των πλημμυρισμένων περιοχών από τις λάσπες και τα φερτά υλικά. Επίσης, έχουν συγκεντρωθεί 200 στρώματα ύπνου για όσους πολίτες της Θεσσαλίας αναγκάζονται να κοιμηθούν προσωρινά σε κλειστά στάδια της περιοχής.

Ο κ. Τζιτζικώστας ως Πρόεδρος της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας, υπενθύμισε ότι χτες όλες οι Περιφέρειες της χώρας, ενωμένες, έστειλαν 6.000 έτοιμες μερίδες φαγητού για τους πλημμυροπαθείς.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments