Διεθνή

Ράμα: Ανυποχώρητος στην υπόθεση Μπελέρη

Ράμα: Ανυποχώρητος στην υπόθεση Μπελέρη

Πηγή Φωτογραφίας: 361027] 8ο ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ ΤΩΝ ΔΕΛΦΩΝ / 3η ΗΜΕΡΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI) // ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΧΡΗΣΗ ΑΡΧΕΙΟΘΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΗΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ ΑΠΟ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΑ

Στη σκληρή γραμμή επιμένει ο ηγέτης της Αλβανίας.

Στη σκληρή γραμμή για την υπόθεση Μπελέρη επιμένει ο Αλβανός πρωθυπουργός Ε. Ράμα, ο οποίος με χθεσινή ανάρτηση του στο facebook – και ενώ σήμερα δίνεται άλλη μια ακόμη πράξη στην φαρσοκωμωδία της «δικαστικής» διαδικασίας – δηλώνει ότι δεν πρόκειται να παρέμβει στο έργο της ανεξάρτητης και αδιάφθορης αλβανικής δικαιοσύνης.

«Κάποιοι λένε ότι όταν πρόκειται για μια πολύ καυτή πατάτα όπως αυτή του κ.Μπελέρη, να παρέμβω και να πετάξω την καυτή πατάτα στην θάλασσα, αλλά αυτό δεν θα γίνει ποτέ..» έγραψε ο κ. Ράμα.

Σήμερα, το “Ειδικό Δικαστήριο για τη Διαφθορά και το Οργανωμένο Έγκλημα” θα συνεδριάσει για να εξετάσει τον φάκελο της υπόθεσης Μπελέρη και οι επιλογές του είναι είτε να τον παραπέμψει σε τακτική δίκη, είτε να ζητήσει τη συνέχιση της διαδικασίας έρευνας, είτε να διατηρήσει την υπόθεση στο αρχείο, αν και αυτό το ενδεχόμενο πρέπει να αποκλειστεί. . Παράλληλα, η ομάδα υπεράσπισης του προφυλακισμένου Φ. Μπελέρη κατέθεσε ένσταση για το παράνομο τόσο της επ’ αυτοφώρω σύλληψης όσο και της παρακολούθησης του προσώπου στο οποίο βασίστηκε το κατηγορητήριο Μπελέρη.

Ο κ. Ράμα θέλησε επίσης να στείλει ένα μήνυμα ενόψει της σημερινής απόφασης, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε παράταση της παράνομης κράτησης του Φρέντι Μπελέρη και σε de facto απαγόρευση να γίνει δήμαρχος του Μπελέρη, καθώς και να διαμορφώσει την ατμόσφαιρα για τις ολιγοήμερες επαφές στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο κ. Ράμα θα συναντηθεί με ξένους ηγέτες και ιδιαίτερα στις επαφές του με τους Αμερικανούς θέλει να αποφύγει την παρέμβαση ισχυρών μελών της Βορειοηπειρωτικής Οργάνωσης στις ΗΠΑ για το θέμα του Μπελέρη και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα.

Ο κ. Ράμα θέλησε επίσης να στείλει ένα μήνυμα ενόψει της σημερινής απόφασης, η οποία αναμένεται να οδηγήσει σε παράταση της παράνομης κράτησης του Μπερελί και σε de facto απαγόρευση να γίνει δήμαρχος του Μπερελί, καθώς και να διαμορφώσει την ατμόσφαιρα για τις ολιγοήμερες επαφές στη Νέα Υόρκη, όπου θα παραστεί στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ. Ο κ. Ράμα θα συναντηθεί με ξένους ηγέτες και ιδιαίτερα στις επαφές του με τους Αμερικανούς θέλει να αποφύγει την παρέμβαση ισχυρών μελών της Βορειοηπειρωτικής Οργάνωσης στις ΗΠΑ για το θέμα του Μπελερίου και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα.

Με την απάντηση που δόθηκε αφήνονται αιχμές καθώς γίνεται αναφορά όχι στην «αλβανική Δικαιοσύνη» αλλά σε «Αλβανικές Αρχές» κάτι που περιλαμβάνει φυσικά και την κυβέρνηση. Αντίστοιχη αναφορά από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα πριν μερικές ημέρες είχε προκαλέσει την οργή του Ε. Ράμα.

Σήμερα στα Τίρανα έχει προγραμματιστεί η επίσκεψη του ΥΠΠΟ Ι.Οικονόμου για να συμμετάσχει σε συνάντησης με τους ομολόγους του της πρωτοβουλίας του Βερολίνου και σύμφωνα με πληροφορίες θα θέσει το θέμα Μπελέρη αλλά και θα επισκεφθεί στην φυλακή τον εκλεγμένο Δήμαρχο Χειμάρρας.

Ο ΥΠΕΞ Γ. Γεραπετρίτης για μια ακόμη φορά έστειλε στην Αλβανία το μήνυμα ότι η ευρωπαϊκή προοπτική της συνδέεται με τον σεβασμό των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας και επεσήμανε ότι η Αθήνα δεν μπορεί να δεχθεί υποψήφιες χώρες που δεν πληρούν τα κριτήρια ένταξης «και κυρίως τις βασικές αρχές του ευρωπαϊκού οικοδομήματος, όπως, ειδικά, τη δημοκρατία και το κράτος δικαίου».

Ειδικά για την υπόθεση Μπελέρη ο κ. Γεραπετρίτης έκανε λόγο για συμπεριφορές και πρακτικές που φανερώνουν ότι αυτές οι αρχές δεν έχουν ακόμη υιοθετηθεί από όλες τις υποψήφιες χώρες.

Η Αθήνα σίγουρα δεν θα πρέπει να επικεντρωθεί μόνο στην υπόθεση Μπελέρη, η οποία είναι η κορυφή του παγόβουνου, αλλά θα πρέπει επίσης να καταβάλει προσπάθεια να θέσει όλα τα ζητήματα που αντιμετωπίζει η ελληνική μειονότητα ως σαφή προϋπόθεση για την είσοδο της Αλβανίας στην Ευρώπη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments