Πολιτική

Πέτσας: Χρειαζόμαστε νέο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Πέτσας: Χρειαζόμαστε νέο αντιπλημμυρικό σχεδιασμό

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ANT1, Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1

"Αυτό όμως που έχει σημασία για το αύριο είναι ότι χρειαζόμαστε άλλου τύπου αντιπλημμυρικό σχεδιασμό" σημείωσε.

Στην τρέχουσα πολιτική επικαιρότητα αναφέρθηκε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Στέλιος Πέτσας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό ANT1.

​Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την πρόσφατη παρέμβαση της Εισαγγελέως του Αρείου Πάγου για τις φυσικές καταστροφές στη Θεσσαλία, ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απάντησε: «Σε ό,τι αφορά την παρέμβαση της εισαγγελέως, δεν υπεισέρχομαι στο περιεχόμενο της εισαγγελικής παρέμβασης ούτε μπορώ να κάνω υποδείξεις στη Δικαιοσύνη. Όσον αφορά όμως τη χρηματοδότηση της αυτοδιοίκησης για αντιπλημμυρικά έργα, υλοποιούνται μικρά έργα περίπου 150 εκατ. ευρώ σε πολλούς δήμους της χώρας με χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εσωτερικών. Παράδειγμα είναι το αντιπλημμυρικό έργο στην περιοχή του Ταυρωνίτη, στο Νομό Χανίων, στην Κρήτη. Εκτελούνται επίσης μεγαλύτερα έργα με χρηματοδότηση από άλλους φορείς.

​Αυτό όμως που έχει σημασία για το αύριο είναι ότι χρειαζόμαστε άλλου τύπου αντιπλημμυρικό σχεδιασμό. Χρειάζονται ταμιευτήρες ψηλά, διοχέτευση των νερών στους ποταμούς και τα ρέματα και, παράλληλα, έργα μικρής κλίμακας για τη διαχείριση των ομβρύων από την πλευρά των δήμων εντός του αστικού ιστού. Απαιτείται δηλαδή τριπλή παρέμβαση. Θεωρώ ότι είναι ορθή η χθεσινή τροπολογία ώστε τα άμεσα έργα μεγάλης κλίμακας να τα αναλάβει ένας, εν προκειμένω το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών. Χρειάζονται, όπως εγώ υπολογίζω με βάση το σχετικό Master Plan της Περιφέρειας Αττικής, 1,5 – 2 δισεκατομμύρια ευρώ για την προτεραιοποίηση των απαραίτητων αντιπλημμυρικών έργων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας. Επίσης χρειάζονται ταχύτερες διαδικασίες για την υλοποίηση των έργων – που προβλέπονται ήδη στον σχετικό νόμο για τις δημόσιες συμβάσεις – προκειμένου τα έργα να γίνουν γρήγορα καθώς η κλιματική αλλαγή δεν περιμένει.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments