Πολιτική

Αυγενάκης: Κάποιοι παίζουν παιχνίδια αισχροκέρδειας στην πλάτη των καταναλωτών [vid]

Αυγενάκης: Κάποιοι παίζουν παιχνίδια αισχροκέρδειας στην πλάτη των καταναλωτών [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), Κάποιοι αισχροκερδούν και παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των καταναλωτών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), Λευτέρης Αυγενάκης

Ο υπουργός σημείωσε ότι δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία για αδυναμία τροφοδοσίας της αγοράς με οπωροκηπευτικά προϊόντα στη Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν νοούνται οι αυθαίρετες αυξήσεις και η αδιανόητη κερδοσκοπία

Κάποιοι αισχροκερδούν και παίζουν παιχνίδια στην πλάτη των καταναλωτών, τόνισε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ), Λευτέρης Αυγενάκης, σχολιάζοντας τις ανατιμήσεις σε αγροτικά προϊόντα, δήθεν με αφορμή την καταστροφή στον πρωτογενή τομέα στον Θεσσαλικό κάμπο.

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σε συνέντευξή του στο Action24, στην εκπομπή «Action ΤΩΡΑ» με τον Νίκο Υποφάντη και την Ντόρα Κουτροκόη, μίλησε για απίστευτο παραλογισμό, καθώς προϊόντα, όπως το βαμβάκι, δεν επηρεάζουν την τροφική αλυσίδα. Κατά συνέπεια, σημείωσε, ότι οι αυξήσεις δεν σχετίζονται με το καταστροφικό πλημμυρικό φαινόμενο της Θεσσαλίας.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τα στοιχεία τα οποία τηρούνται στα πληροφοριακά συστήματα του ΕΛΓΑ, το σύνολο της παραγωγής οπωροκηπευτικών προϊόντων στη χώρα είναι 371.000 στρέμματα. Τα καλλιεργούμενα οπωροκηπευτικά στη Θεσσαλία καλύπτουν 28.000 στρέμματα, που αποτελούν μόλις το 7,5% % του συνόλου της παραγωγής της χώρας. Από τα προαναφερόμενα στρέμματα ελάχιστα έχουν πληγεί.

Όπως προκύπτει με την αξιοποίηση των δορυφορικών εικόνων του συστήματος Copernicus, τα καλλιεργούμενα στρέμματα οπωροκηπευτικών που επλήγησαν στη Θεσσαλία, ανέρχονται μόνο σε  8.000 στρέμματα. Μάλιστα υπάρχουν προϊόντα, όπως η βιομηχανική ντομάτα, η οποία καλλιεργείται σε 21.310 στρέμματα και είχε συγκομιστεί σε ποσοστό 70% και φυσικά δεν προορίζεται για επιτραπέζια χρήση.

Συνεπώς, δεν δικαιολογείται καμία ανησυχία για αδυναμία τροφοδοσίας της αγοράς με οπωροκηπευτικά προϊόντα στη Ελλάδα και σε καμία περίπτωση δεν νοούνται οι αυθαίρετες αυξήσεις και η αδιανόητη κερδοσκοπία.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments