Πολιτική

Γεωργιάδης για τριετίες: Κυρίως για τα κατώτερα ημερομίσθια το υποχρεωτικό ξεπάγωμα

Γεωργιάδης για τριετίες: Κυρίως για τα κατώτερα ημερομίσθια το υποχρεωτικό ξεπάγωμα
Γεωργιάδης για τριετίες: Στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι έχουν λάβει κάποια αύξηση στις αποδοχές τους, αυτή θα συνυπολογίζεται στον τελικό προσδιορισμό του ποσού που θα λάβει.

Διευκρινίσεις για το ξεπάγωμα των τριετιών στον ιδιωτικό τομέα έδωσε ο υπουργός Εργασίας, Άδωνις Γεωργιάδης, τονίζοντας πως η υποχρεωτική εφαρμογή της θα αφορά κυρίως τα κατώτερα ημερομίσθια εργαζομένων που δεν έχουν δει ούτε μια αύξηση τα τελευταία δέκα χρόνια.

Στις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι έχουν λάβει κάποια αύξηση στις αποδοχές τους, αυτή θα συνυπολογίζεται στον τελικό προσδιορισμό του ποσού που θα λάβει.

«Εκεί που προβλέπεται και έχουν δοθεί στο ενδιάμεσο αυξήσεις, εκεί μπορεί να γίνει ο αντιλογισμός η προσμέτρηση αυτής της αύξησης της τριετίας», «σε εκείνους που έχουν υψηλότερο μισθό θα ακολουθούν τις επιχειρησιακές τους συμβάσεις και θα προσμετρούν τις ενδιάμεσες αυξήσεις πάνω σε αυτό το δικαίωμα», εξήγησε μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

Ο κ. Γεωργιάδης τόνισε πως ο λόγος που η κυβέρνηση «ξεπαγώνει» την τριετία είναι ακριβώς για να βοηθήσει όσους εργαζόμενους δεν έχουν δει ούτε ένα ευρώ αύξηση στο μισθό τους τα τελευταία δέκα χρόνια.

«Εκείνους δηλαδή τους εργαζόμενους που είναι κυρίως στα κατώτερα ημερομίσθια και οι οποίοι για διάφορου λόγους δεν έχουν καταφέρει να αυξήσει τους μισθούς τους. Κυρίως σε αυτούς θα έχει την εφαρμογή την υποχρεωτική η τριετία», σημείωσε ο υπουργός Εργασίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments