Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων [vid]

Κυριάκος Μητσοτάκης: Αποδεσμεύονται 2.500 αστυνομικοί από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Συνέντευξη τύπου του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στα πλαίσια της 86ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης, Κυριακή 11 Σεπτεμβρίου 2022. (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ/ΜΟΤΙΟΝΤΕΑΜ)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στη ΔΕΘ ανακοίνωσε πως αποδεσμεύονται μόνιμα από τη φύλαξη προσώπων, 2.500 αστυνομικοί, οι οποίοι βγαίνουν στο δρόμο.

Την αποδέσμευση 2.500 στελεχών της Ελληνικής Αστυνομίας από τη φύλαξη υψηλών προσώπων μέσα στον επόμενο μήνα, ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο πλαίσιο της 87ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ).

Σε αυτό το πλαίσιο, ο πρωθυπουργός επεσήμανε πως η μισή φρουρά του βγαίνει στους δρόμους και ξεκινά τις περιπολίες με γνώμονα την προστασία των πολιτών, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «πρώτα η δική μου ασφάλεια μειώνεται στο μισό». Αυτό θα ισχύσει και για υπουργούς, βουλευτές και αξιωματούχους.

«Αποδεσμεύονται μέσα στον επόμενο μήνα 2.500 στελέχη της ΕΛΑΣ από τη φύλαξη δημοσίων προσώπων. Πρώτοι της δικής μου ασφαλείας. Για επιχειρηματίες και άλλους παράγοντες λυπάμαι, στο εξής ας χρηματοδοτούν οι ίδιοι την προστασία τους», είπε χαρακτηριστικά.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της δημόσιας ασφάλειας, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι συνεχίζεται και θα ολοκληρωθεί η επέκταση του φράχτη στον Έβρο.

Οι περιορισμοί που θα αποτρέψουν τις καθυστερήσεις στην απονομή της Δικαιοσύνης

Επιπλέον, ο κ. Μητσοτάκης μίλησε και για την εφαρμογή των ποινών και για γρήγορες αποφάσεις της δικαιοσύνης: «Ανοίγουμε μέτωπο και με τους λίγους δικηγόρους και δικαστές που καθυστερούν την απονομή της δικαιοσύνης».

Στα μέτρα για την απονομή δικαιοσύνης περιλαμβάνονται:

-Με στοχευμένες παρεμβάσεις στον Ποινικό Κώδικα, παραβάτες «μικρών» αδικημάτων που όμως κοστίζουν ζωές και περιουσίες, θα μπορούν να φυλακίζονται με την πρωτόδικη απόφαση

-Εφαρμογή των ποινών. Καταδικασμένος για 15 χρόνια δεν θα αποφυλακίζεται πια στα πέντε.

-Επιτάχυνση στην απονομή της Δικαιοσύνης, με μέτρα όπως η καθιέρωση της μίας και μόνης αναβολής στις δίκες και η ψηφιοποίηση των διαδικασιών.

Ο πρωθυπουργός έκανε λόγο για σαράκι που κατατρώει την ουσία που είναι η εμπιστοσύνη. «Στην αδικία αντιτάσσουμε την ισονομία. Δεν μιλάω για πράγματα τα οποία θα γίνουν, αλλά για πράγματα που γίνονται ήδη. Ξεκινήσαμε από τη Μύκονο, τα πρώτα πρόστιμα έπεσαν σε μεγάλες επιχειρήσεις. Είναι ένα νέο κίνημα, το κίνημα της καθημερινότητας με κανόνες», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης.

Ριζική ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ

Σε ό,τι αφορά τις επιδόσεις του κράτους και ειδικά στην υγεία, μιλησε για ριζική ανασυγκρότηση του ΕΚΑΒ και για μια σειρά από άλλες δράσεις που ήδη έχουν υλοποιηθεί.

«Ξέρω ότι όσο αγγίζουμε τα προβλήματα θα μας δείχνουν τα δόντια τους» σημείωσε, ενώ είπε ότι το μεγάλο πρόβλημα δεν μπορεί να γίνεται άλλοθι για ανοχή στο μικρό.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments