Policy Briefs

Ευρωεκλογές: Η Λε Πεν ξεκινά την εκστρατεία της με αναφορά στους Σαλβίνι και Μελόνι

Ευρωεκλογές: Η Λε Πεν ξεκινά την εκστρατεία της με αναφορά στους Σαλβίνι και Μελόνι

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΗΓΗ: Newsinfrance.com - Matteo Salvini and Marine Le Pen allied against Europe and “migrant overwhelm”

Η προεκλογική εκστρατεία έχει άτυπα αρχίσει.

Χαιρετίζοντας τις προσπάθειες του Ματέο Σαλβίνι όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, η Μαρίν Λεπέν χαιρετίζει διακριτικά για άλλη μια φορά την επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Τζόρτζια Μελόνι, η χώρα της οποίας αντιμετωπίζει μια σημαντική εισροή μεταναστών εδώ και αρκετές ημέρες.

Η Μαρίν Λεπέν, ηγέτης του Εθνικού Ράλι (RN), βρέθηκε στην Ποντίδα της βόρειας Ιταλίας την Κυριακή (17 Σεπτεμβρίου) στην παραδοσιακή σχολική συνάντηση του κόμματος του Ματέο Σαλβίνι, της Λέγκας, του κύριου συμμάχου της στην Ταυτότητα και τη Δημοκρατία. (ID) στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οι δυο τους έδειξαν την ενότητά τους λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου. «Φέτος μας εμπλέκει […] στον ίδιο αγώνα: τον αγώνα για τις ελευθερίες μας, για τους λαούς μας, για τις πατρίδες μας», δήλωσε η Μαρίν Λεπέν κατά την έναρξη της ομιλίας της.

Ελπίζει ότι οι επερχόμενες εκλογές θα είναι μια ευκαιρία, μεταξύ άλλων, για να προστατεύσουμε «τον λαό μας από τη μεταναστευτική καταβύθιση που οργανώνεται σήμερα. »

Πρέπει να υπερασπιστούμε «το λαό μας, όπως έκανε τόσο έξοχα ο Ματέο [Σαλβίνι] με θάρρος και σκληρότητα όταν είχε τη δύναμη να το κάνει […], μειώνοντας δραματικά τον αριθμό των μεταναστών», είπε. ξεκίνησε, ενθυμούμενη την εποχή που Ο κ. Σαλβίνι ήταν υπουργός Εσωτερικών (2018-2019) και υπεύθυνος για το μεταναστευτικό.

Εκείνη την εποχή, διαβεβαιώνει, «όλη η Ευρώπη κοίταξε προς την Ιταλία με θαυμασμό μπροστά στην τόση αποφασιστικότητα» , την οποία επέδειξαν ο Ματέο Σαλβίνι και η Λέγκα.

«Ας έρθει αυτή η στιγμή ξανά»

«Περιμένουμε αυτή τη στιγμή για να επιστρέψουμε για την Ιταλία, αλλά και για τη Γαλλία », συνέχισε η κ. Λεπέν. Μιλώντας σε παρελθοντικό χρόνο, ο αρχηγός του RN προτείνει ότι αυτό δεν συμβαίνει πλέον σήμερα με τη Giorgia Meloni επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης.

Παρά τις προεκλογικές υποσχέσεις της κ. Μελώνη για καθιέρωση «ναυτικού αποκλεισμού» , η Ιταλία αντιμετωπίζει ένα σημαντικό μεταναστευτικό κύμα από την αρχή του έτους και ακόμη περισσότερο τις τελευταίες ημέρες.

Χωρίς να αναφέρει ονομαστικά τη Giorgia Meloni ή άλλους ηγέτες από τη σκηνή της Ποντίδας, η κ. Λεπέν κατηγόρησε «όσους ισχυρίζονται, για να εξηγήσουν τη διατήρηση των πραγμάτων ως έχουν ή για να δικαιολογήσουν τη δειλία τους, ότι δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική» .

Σύμφωνα με αυτήν, οι ακτιβιστές και οι ηγέτες της Λέγκας  «έδειξαν ότι η πολιτική βούληση μπορεί να κάνει τα πάντα» και ότι «ενσαρκώνουν την πολιτική βούληση που χρειάζεται η Ευρώπη» .

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κ. Λεπέν αναφέρει «πολιτική βούληση» να επιτεθεί στη Τζόρτζια Μελόνι. Ήδη τον περασμένο Ιούνιο η Μαρίν Λεπέν είχε σκληρά λόγια προς την κ. Μελόνι. Κρίνοντας ότι η ιταλίδα πρωθυπουργός «εμποδίστηκε» από τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας της, ανέφερε ωστόσο ότι, σύμφωνα με την ίδια, «όλα είναι θέμα πολιτικής βούλησης».

Από εκεί και πέρα, η κ. Λεπέν θεώρησε ότι η κ. Μελόνι αναγκάστηκε να κάνει «παραχωρήσεις» στις Βρυξέλλες, για παράδειγμα στο μεταναστευτικό, για να μπορέσει να λάβει κεφάλαια από το ευρωπαϊκό σχέδιο ανάκαμψης που προοριζόταν για την Ιταλία.

Ο Ματέο Σαλβίνι είναι «η μόνη επιλογή» για τους Ιταλούς

Ως εκ τούτου, η Μαρίν Λεπέν κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ψήφος υπέρ του Ματέο Σαλβίνι και της Λέγκας «είναι η σωστή επιλογή, ακόμη και ότι είναι η μόνη επιλογή» , ​​εξαιρώντας έτσι το κόμμα Fratelli d’Italia της κας Μελόνι από την εξίσωση.

Το Σάββατο (16 Σεπτεμβρίου) η Μαρίν Λεπέν ήταν ακόμη πιο σαφής, στη Μποκέρ, στη νότια Γαλλία, για την επιστροφή του πάρτι της. Είπε ότι «αιφνιδιάστηκε από εκείνους που απευθύνονται στην Ευρωπαϊκή Ένωση, παρόλο που αυτοαποκαλούνται πατριώτες », Λεπεν αναφέρει η κυριακάτικη έκδοση της εφημερίδας Le Parisien. Ωστόσο, αυτό ακριβώς έκανε η Giorgia Meloni προσκαλώντας την κυρία von der Leyen στη Λαμπεντούζα την Κυριακή.

Ωστόσο, σύμφωνα με τη Le Parisien, ο ευρωβουλευτής και πρόεδρος του RN, Τζόρνταν Μπαρντέλα, θα ήταν, από την πλευρά του, «απογοητευμένος» από τις πολιτικές της Giorgia Meloni αν ήταν Ιταλός.

Η τρεις φορές υποψήφια στις γαλλικές προεδρικές εκλογές, από την άλλη, ήταν πολύ προσβλητική προς την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, την οποία χαρακτήρισε «μεταναστείστρια». Ο Πρόεδρος της Κομισιόν, που βρέθηκε την Κυριακή στη Λαμπεντούζα με την κ. Μελόνι, «επιβάλλει αυτόν τον εντοπισμό των μεταναστών στις χώρες μας ενάντια στη θέληση των ευρωπαϊκών λαών και ο γαλλικός λαός θα έχει την ευκαιρία να πει «όχι» στις 9 Ιουνίου . «την ημέρα των ευρωεκλογών.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments