SPOTLIGHTS

Βενετία: Εκτός της λίστας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς που βρίσκονται σε κίνδυνο

Βενετία: Εκτός της λίστας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς που βρίσκονται σε κίνδυνο
Μεγάλη νίκη» έγραψε σε ανάρτησή του ο δήμαρχος της πόλης

Εκτός της λίστας των Μνημείων Παγκόσμιας Κληρονομιάς που βρίσκονται σε κίνδυνο βρέθηκε η Βενετία και η λιμνοθάλασσά της έπειτα τη συνεδρίαση της υπηρεσίας του ΟΗΕ στη Σαουδική Αραβία την Πέμπτη (14/9), σύμφωνα με το υπουργείο Πολιτισμού της Ιταλίας.

«Μεγάλη νίκη στην UNESCO… Η Βενετία δεν κινδυνεύει»

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO είχε προειδοποιήσει νωρίτερα τον Ιούλιο ότι η Ιταλία δεν έκανε αρκετά για να προστατεύσει την πόλη από την απειλή του υπερτουρισμού, της ανάπτυξης και της κλιματικής αλλαγής. Συνέστησε να προστεθεί στον κατάλογο επικινδυνότητας για την πολιτιστική της κληρονομιά.

Σύμφωνα με το CNN, το ιταλικό υπουργείο Πολιτισμού χαιρέτισε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας της UNESCO στη Σαουδική Αραβία, περιγράφοντας την προσπάθεια εγγραφής της πόλης στον κατάλογο ως «καθαρά πολιτική».

View this post on Instagram

A post shared by Venice 🇮🇹 Venezia Travel | Hotels | Food | Tips (@venice.explore)

«Μεγάλη νίκη στην UNESCO… Η Βενετία δεν κινδυνεύει», έγραψε στο X ο δήμαρχος της Βενετίας Luigi Brugnaro την Πέμπτη.

Η Βενετία το τελευταίο διάστημα έχει μονοπωλήσει αρκετές φορές τα πρωτοσέλιδα. Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα τα νερά του Μεγάλου Καναλιού της είχαν πρασινίσει, ενώ ορισμένοι τουρίστες της πόλης είχαν συλληφθεί για απρεπή συμπεριφορά.

Το εισιτήριο των 5 ευρώ

Ως μέρος της στρατηγικής της για τον έλεγχο του τουρισμού, η πόλη της Βενετίας υιοθέτησε πρόσφατα εισιτήριο εισόδου 5 ευρώ για ημερήσιους ταξιδιώτες από την επόμενη άνοιξη. Το τέλος θα ισχύει για όσους δεν βρίσκονται σε ενοικιαζόμενα ακίνητα ή ξενοδοχεία και θα ξεκινήσει ως πείραμα 30 ημερών.

Μετά την απόφαση να μην συμπεριληφθεί η πόλη στον κατάλογο των μνημείων σε κίνδυνο, η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς σημείωσε ότι η τοποθεσία εξακολουθεί να αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις και ζήτησε από την Ιταλία να συνεχίσει να προστατεύει την τοποθεσία.

Η Επιτροπή Παγκόσμιας Κληρονομιάς αναμένεται να ξεκινήσει συζητήσεις το Σάββατο σχετικά με το ποιες τοποθεσίες θα προσθέσει στη διάσημη λίστα της Παγκόσμιας Κληρονομιάς.

Η Βενετία προστέθηκε σε αυτόν τον κατάλογο το 1987.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments