Nέα της αγοράς

Πογκρόμ απολύσεων και ανεργία στο 50% ζητά επιχειρηματίας – «Τεμπέληδες οι μισθωτοί»

Πογκρόμ απολύσεων και ανεργία στο 50% ζητά επιχειρηματίας – «Τεμπέληδες οι μισθωτοί»

Πηγή Φωτογραφίας: financial report.gr, O 41χρονος μεγιστάνας Τιμ Γκάρνερ, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Αυστραλία προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων με τις δηλώσεις του όπου ισχυρίστηκε πως οι μισθωτοί είναι τεμπέληδες

O 41χρονος μεγιστάνας Τιμ Γκάρνερ, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Αυστραλία προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων με τις δηλώσεις του όπου ισχυρίστηκε πως οι μισθωτοί είναι τεμπέληδες από την εποχή του κορονοϊού

O 41χρονος μεγιστάνας Τιμ Γκάρνερ, ένας από τους πλουσιότερους άνδρες στην Αυστραλία προκάλεσε ορυμαγδό αντιδράσεων με τις δηλώσεις του όπου ισχυρίστηκε πως οι μισθωτοί είναι τεμπέληδες από την εποχή του κορονοϊού, τονίζοντας πως η ανεργία πρέπει να εκτοξευθεί «40 έως 50 τοις εκατό».

Μιλώντας στο Property Summit της Australian Financial Review την Τρίτη ισχυρίστηκε πως η εργατικότητα έχει μειωθεί δραματικά από την εμφάνιση της πανδημίας και η λύση είναι η αύξηση της ανεργίας. «Οι άνθρωποι αποφάσισαν ότι δεν ήθελαν να δουλέψουν τόσο πολύ. Πρέπει να φέρουμε “πόνο” στην οικονομία και να τη δούμε πραγματικά να “υποφέρει”. Παρατηρείται μια συστηματική αλλαγή, με εργαζόμενους να νιώθουν ότι ο εργοδότης τους είναι εξαιρετικά τυχερός που τους έχει κοντά του… Πρέπει να θυμίσουμε στους ανθρώπους ότι εκείνοι δουλεύουν για τον εργοδότη τους, όχι το αντίστροφο. Είναι μια δυναμική που πρέπει να αλλάξει» επεσήμανε ο εκατομμυριούχος που ξεκίνησε την καριέρα του ως ιδιοκτήτης γυμναστηρίου πριν ασχοληθεί με τα κτηματομεσιτικά.

Σύμφωνα με το BBC, o 41χρονος ιδιοκτήτης της Gurner Group είχε προκαλέσει αντιδράσεις και παλαιότερα, λέγοντας ότι οι νέοι άνθρωποι στις μέρες μας δεν μπορούν να αγοράσουν σπίτι επειδή «ξοδεύουν υπερβολικά πολλά χρήματα σε φρυγανισμένο ψωμί με αβοκάντο». Η ανεργία στην Αυστραλία κυμαίνεται στο 3,7% με τον ζάμπλουτο να υποστηρίζει πως θα έπρεπε να αυξηθεί κατά 40-50% για να μειωθεί η «αλαζονεία» στην αγορά εργασίας, κάτι που ισοδυναμεί με πάνω από 250.000 απολύσεις.

Ζήτησε συγγνώμη

Ωστόσο, μετά τον σάλο καθώς οι δηλώσεις του έγιναν viral ο κ. Γκάρνερ απολογήθηκε, ζητώντας «ειλικρινά συγγνώμη». «Έκανα κάποια σχόλια σχετικά με την ανεργία και την παραγωγικότητα στην Αυστραλία για τα οποία λυπάμαι βαθύτατα, καθώς έκανα λάθος. Κάναμε σημαντικές συζητήσεις στη Σύνοδο, σχολιάζοντας το περιβάλλον υψηλού πληθωρισμού, τις πιέσεις στις τιμές, στα ακίνητα και τα ενοίκια λόγω της έλλειψης προσφοράς και άλλων ζητημάτων του αυξημένου κόστους ζωής» εξήγησε.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments