Πολιτική

Το τιτίβισμα του Ερντογάν για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη [pic]

Το τιτίβισμα του Ερντογάν για τη συνάντηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη [pic]

Πηγή Φωτογραφίας: ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ ΚΥΡΙΑΚΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΟΥ ΟΗΕ ΣΤΗ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ (ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/EUROKINISSI)

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στη συνάντηση με ένα τιτίβισμα στην πλατφόρμα Χ (πρώην Twitter).

«Είθε η συνάντησή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο τουρκικό σπίτι να είναι επωφελής για τη χώρα και την περιοχή μας».

Μητσοτάκης μετά τη συνάντηση με Ερντογάν: Παραγωγική συζήτηση – Ανώτατο Συμβούλιο στις 7 Δεκεμβρίου

Με τον Κυριάκο Μητσοτάκη συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ευχήθηκε η συνάντησή τους «να αποδειχθεί επωφελής για την περιοχή μας», όπως σχολίασε με ανάρτησή του στην πλατφόρμα «Χ» ο Τούρκος Πρόεδρος. Μάλιστα, συνόδευσε το σχόλιό του με φωτογραφία στην οποία ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο ίδιος επιδίδονται σε θερμή χειραψία. 

Η ανάρτηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

«Είθε η συνάντησή μας με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στο Σπίτι της Τουρκίας να είναι επωφελής για τη χώρα και την περιοχή μας».

Παραγωγική χαρακτήρισε τη συζήτηση που είχε με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόσθεσε, ότι συμφώνησαν να εμβαθύνουν στο θετικό κλίμα που έχει διαμορφωθεί ανάμεσα στις δύο χώρες, ενώ προσδιορίσθηκε και το επίπεδο των επαφών και συζητήσεων, ως προς τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τον πολιτικό διάλογο. Το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας θα συγκληθεί στις 7 Δεκεμβρίου.

Ο πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι στο τετ α τετ που κράτησε μία ώρα, στο Σπίτι της Τουρκίας, στη Νέα Υόρκη, συζητήθηκαν θέματα κοινού ενδιαφέροντος, όπως το μεταναστευτικό και η κλιματική κρίση. Τον Δεκέμβριο θα υπογραφούν συμφωνίες σε θετική ατζέντα.

Ειδικότερα, ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συναντήθηκε στη Νέα Υόρκη, στο περιθώριο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, με τον Πρόεδρο της Τουρκίας Recep Tayyip Erdogan, παρουσία των Υπουργών Εξωτερικών, κκ. Γιώργου Γεραπετρίτη και Hakan Fidan.

Οι δύο ηγέτες επιβεβαίωσαν τη θετική ατμόσφαιρα στις σχέσεις Ελλάδας και Τουρκίας και την ισχυρή βούλησή τους να διατηρηθεί.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Recep Tayyip Erdogan συμφώνησαν στον οδικό χάρτη των επαφών των δύο χωρών, όπως αυτός καθορίστηκε στη συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών στις 5 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει:

Τις συναντήσεις στα μέσα Οκτωβρίου των αρμόδιων για τον πολιτικό διάλογο και τη θετική ατζέντα Υφυπουργών Εξωτερικών, τις συναντήσεις εντός του Νοεμβρίου για τα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και τη συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας Ελλάδας-Τουρκίας στις 7 Δεκεμβρίου στη Θεσσαλονίκη.

Οι δύο ηγέτες αντάλλαξαν ακόμη απόψεις για περιφερειακά και διεθνή ζητήματα.

Συζήτησαν επίσης για την κλιματική κρίση και τις επιπτώσεις της, ιδιαίτερα στην περιοχή της Μεσογείου, καθώς οι δύο χώρες βίωσαν πρόσφατα σοβαρές φυσικές καταστροφές και συμφώνησαν ότι η ενίσχυση της συνεργασίας στην Πολιτική Προστασία αποτελεί προτεραιότητα.

Συμφώνησαν ακόμη να συνεργαστούν για την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού ζητήματος, αναγνωρίζοντας ότι αποτελεί κοινή πρόκληση.

Οι Υπουργοί Εξωτερικών θα συνεχίσουν τη συνεργασία και τον συντονισμό για να προωθήσουν τον συμφωνημένο οδικό χάρτη.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments