Γεωπολιτικά

Ιταλία: Αστυνομικός νταντεύει κοριτσάκι από τη Σομαλία στη Λαμπεντούζα [vid]

Ιταλία: Αστυνομικός νταντεύει κοριτσάκι από τη Σομαλία στη Λαμπεντούζα [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot Διαδίκτυο, Συγκίνηση προκαλεί ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με έναν Ιταλό αστυνομικό να κρατάει στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι στο νησί της Λαμπεντούζα.

Βρέθηκε σε μια «αυθόρμητη κίνηση» και μια «πολύ ευγενική» στιγμή με το παιδί

Συγκίνηση προκαλεί ένα βίντεο που κάνει τον γύρο του διαδικτύου, με έναν Ιταλό αστυνομικό να κρατάει στην αγκαλιά του ένα κοριτσάκι στο νησί της Λαμπεντούζα.

Ο καραμπινιέρος βρέθηκε σε μια «αυθόρμητη κίνηση» και μια «πολύ ευγενική» στιγμή με το παιδί. Πρόκειται για μια εικόνα που έχει συγκινήσει όλο τον κόσμο, με τον αστυνομικό του σώματος των Καραμπινιέρι να κρατά τρυφερά στην αγκαλιά του ένα μικρό κορίτσι από τη Σομαλία στη Λαμπεντούζα, όπου έφτασαν περισσότεροι από 8.500 μετανάστες την περασμένη εβδομάδα.

Αν και οι συνομιλίες δεν ακούγονται, ο άνδρας φαίνεται να κρατάει το κοριτσάκι και προσπαθεί να το καθησυχάσει, προτού το παραδώσει πίσω στη μητέρα του λίγες στιγμές αργότερα.

«Εκείνη την ημέρα υπήρχε τεράστιο πλήθος επειδή οι άνθρωποι προσπαθούσαν να επιβιβαστούν πρώτοι στο πλοίο προς την ιταλική ενδοχώρα», δήλωσε ο αστυνομικός στο γαλλικό BFMTV από τη Λαμπεντούζα.

«Αυτοσχεδίασα, είπα στη μητέρα “δώσε μου την κόρη σου και θα την πάρω μακριά από το χάος”, ήταν μια αυθόρμητη κίνηση για να την προστατεύσω», είπε ο άνδρας. «Όταν την πήρα στην αγκαλιά μου, δεν έκλαψε, ήταν σαν να με εμπιστευόταν, ήταν κάτι πολύ γλυκό», θυμάται.

Στη συνέχεια εξήγησε στο κοριτσάκι ότι η μητέρα της θα επέστρεφε. «Έφυγαν γρήγορα γιατί έπρεπε να επιβιβαστούν στο αεροπλάνο και έτσι τελείωσε», είπε. Έπειτα, επέστρεψε για να βοηθήσει τους συναδέλφους του και έχασε από τα μάτια του το μικρό κορίτσι από τη Σομαλία.

Δεν έχει νέα για το κορίτσι ή τη μητέρα της, αλλά εξηγεί ότι όταν είδε ξανά τις εικόνες, συγκινήθηκε και χάρηκε που είχαν κάνει τον γύρο του κόσμου. «Οι συνάδελφοί μου και εγώ κάνουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους που θέλουν ένα καλύτερο μέλλον», καταλήγει.

Όπως δήλωσε και μία Γαλλίδα δημοσιογράφος: «Πρόκειται για μια στιγμή ανθρωπιάς σε μια τραγική κατάσταση».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments