Διεθνή

«Παιχνίδι καθυστερήσεων» από Τραμπ ενόψει της δίκης του για απάτη

«Παιχνίδι καθυστερήσεων» από Τραμπ ενόψει της δίκης του για απάτη

Πηγή Φωτογραφίας: Αρχείου, Η προσπάθεια των δικηγόρων του Τραμπ γίνεται μόλις 10 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη δίκη.

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ θα προσπαθήσουν την Παρασκευή να πείσουν δικαστή της Νέας Υόρκης να απορρίψει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της αγωγής της γενικής εισαγγελέως της πολιτείας, Λετίσια Τζέιμς

Οι δικηγόροι του Ντόναλντ Τραμπ θα προσπαθήσουν την Παρασκευή να πείσουν δικαστή της Νέας Υόρκης να απορρίψει το μεγαλύτερο μέρος ή το σύνολο της αγωγής της γενικής εισαγγελέως της πολιτείας, Λετίσια Τζέιμς, η οποία κατηγορεί τον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ, για απάτη. Η προσπάθεια των δικηγόρων του Τραμπ γίνεται μόλις 10 ημέρες πριν από την προγραμματισμένη δίκη.

Σύμφωνα με το Reuters, οι δικηγόροι της Τζέιμς, θα ζητήσουν από τον ίδιο δικαστή του Μανχάταν να κρίνει τον Τραμπ και άλλους κατηγορούμενους –συμπεριλαμβανομένων των ενήλικων γιων του και της οικογενειακής επιχείρησής του Τραμπ– υπεύθυνους για απάτη, ακόμη και πριν οι ένορκοι αρχίσουν να ακούν τα στοιχεία. Η αγωγή της Τζέιμς επιδιώκει να απαγορεύσει στον Τραμπ και στους ενήλικους γιους του Ντόναλντ Τζούνιορ και Έρικ να διευθύνουν επιχειρήσεις στη Νέα Υόρκη και ζητά επίσης τουλάχιστον 250 εκατομμύρια δολάρια σε ποινές.

Η επικείμενη δίκη έρχεται καθώς ο Τραμπ απολαμβάνει κυρίαρχο προβάδισμα στην κούρσα για το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων το 2024, παρά το γεγονός ότι αντιμετωπίζει μια σειρά από δικαστικές υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων τεσσάρων ποινικών κατηγοριών στις οποίες έχει δηλώσει αθώος.

Ο δικαστής Άρθουρ Ένγκορον εξετάζει τους ισχυρισμούς της Τζέιμς ότι ο Τραμπ είπε επανειλημμένα ψέματα σε οικονομικές καταστάσεις για να επιτύχει καλύτερους όρους σε δάνεια και ασφάλειες. Η Τζέιμς έχει κατηγορήσει τον Τραμπ ότι υπερεκτίμησε τις αξίες περισσότερων από 20 ακινήτων από το 2011 έως το 2021, συμπεριλαμβανομένου του κλαμπ Mar-a-Lago στη Φλόριντα και του ρετιρέ του Trump Tower στο Μανχάταν, και διόγκωσε τη δική του περιουσία κατά 3,6 δισεκατομμύρια δολάρια.

«Με βάση τα αδιαμφισβήτητα αποδεικτικά στοιχεία, δεν απαιτείται δίκη για να διαπιστώσει το δικαστήριο ότι οι κατηγορούμενοι παρουσίασαν κατάφωρα και ουσιωδώς διογκωμένες αξίες περιουσιακών στοιχείων» και τις χρησιμοποίησαν για να εξαπατήσουν τράπεζες και ασφαλιστές, δήλωσε η Τζέιμς.

Από την πλευρά του, ο Τραμπ έχει αποκαλέσει την αγωγή «κυνήγι μαγισσών». Οι δικηγόροι του έχουν υποστηρίξει ότι η Τζέιμς δεν έχει καμία εξουσία να μηνύσει για ιδιωτικές συναλλαγές που λένε ότι δεν ήταν δόλιες και ότι οι περισσότερες από τις αξιώσεις της βρίσκονται εκτός παραγραφής.

Επικαλέστηκαν μια απόφαση του Ιουνίου από ένα πολιτειακό εφετείο που απέρριψε τις αξιώσεις κατά της κόρης του Τραμπ, Ιβάνκα Τραμπ, και διάφορες άλλες αξιώσεις πριν από τον Ιούλιο του 2014 ή τον Φεβρουάριο του 2016.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments