Πολιτική

Αποστολάκης: Δεν συμφωνούμε να καταργηθεί η θητεία – Στόχος την επόμενη μέρα να δουλέψουμε όλοι μαζί

Αποστολάκης: Δεν συμφωνούμε να καταργηθεί η θητεία – Στόχος την επόμενη μέρα να δουλέψουμε όλοι μαζί

Πηγή Φωτογραφίας: Eurokinissi (Αρχείου), «Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα εθνικά θέματα, για να ξέρεις καλά τις ουσιώδεις λεπτομέρειες, πρέπει να έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά

«Ο Κασσελάκης ξεσήκωσε τον κόσμο να ενδιαφερθεί για κάτι που ήταν αρκετά υποβαθμισμένο», ανέφερε ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ

«Τα θέματα εξωτερικής πολιτικής και τα εθνικά θέματα, για να ξέρεις καλά τις ουσιώδεις λεπτομέρειες, πρέπει να έχεις ασχοληθεί επαγγελματικά. Ειδικά ο κ. Κασσελάκης έχει ασχοληθεί με αυτά τα θέματα στο εξωτερικό, έχει αρθρογραφήσει σε έντυπα του εξωτερικού. Ωστόσο, τα ελληνικά του είναι τέτοια που ενδεχομένως να μην βρήκε την κατάλληλη λέξη», ανέφερε στον ΣΚΑΪ και την εκπομπή «Δεκατιανοί» με τους Γιάννη Πιτταρά και Γιώργο Γρηγοριάδη ο βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ και υποστηρικτής του Στέφανου Κασσελάκη στις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος, Ευάγγελος Αποστολάκης, κάνοντας λόγο για «την ένταση της στιγμής της συνέντευξης», και τόνισε ότι «δεν είναι η ένδειξη για το πόσο ξέρει ή όχι τα εθνικά θέματα».

Αναφερόμενος στη στρατιωτική θητεία, ο κ. Αποστολάκης  δήλωσε: «Το θέμα της θητείας, για την Ελλάδα, είναι πάρα πολύ σημαντικό. Οι Ένοπλες Δυνάμεις ποντάρουν πάρα πολύ στη θητεία. Ο ελληνικός στρατός είναι σε μεγάλο μέρος ήδη επαγγελματικός. Αυτό που ήθελε να πει ο κ. Κασσελάκης είναι πώς θα γίνει πιο αποτελεσματική, και για το κομμάτι των στρατευσίμων και για τη χώρα. Μπορούν να γίνουν πάρα πολλές βελτιώσεις σε αυτό το θέμα.  Πρέπει να δούμε πώς η θητεία θα γίνει πιο αποτελεσματική και για τους στρατεύσιμους και για τη χώρα, είναι κάτι που πρέπει να κάνουμε».

«Το θέμα της θητείας είναι πάρα πολύ σημαντικό και πρέπει να δούμε πώς αυτό θα γίνει με τον καλύτερο τρόπο, να αποδίδει και στη χώρα και στους ίδιους τους στρατεύσιμους ώστε να μην είναι χαμένος χρόνος. Δεν συμφωνούμε στο να καταργηθεί η θητεία», πρόσθεσε.

Ερωτηθείς αν ο Στέφανος Κασσελάκης έχει πάει στρατό, ο κ. Αποστολάκης τόνισε ότι «βρισκόταν στο εξωτερικό και ακολούθησε τη διαδικασία που προβλέπει ο νόμος». Πρόσθεσε πως «τι θα κάνει από δω και πέρα είναι άλλη υπόθεση».

Στην επισήμανση πως αν παραμείνει στη χώρα για έξι μήνες θα κληθεί να πάει στρατό, ο κ. Αποστολάκης απάντησε: «Δεν το ξέρω. Αν είναι έτσι, θα πρέπει να συμπεριφερθεί κι ανάλογα».

Αναφερόμενος στην επίσκεψη στη Μακρόνησο, ο κ. Αποστολάκης υποστήριξε ότι «η Μακρόνησος είναι το σύμβολο ενός μέρους του ελληνικού λαού και αυτή την ιστορία δεν έχει κανείς το δικαίωμα να την μοιραστεί με κανέναν. Όταν πάει κάποιος, θεωρεί αυτόν τον χώρο ιερό, τον σέβεται, τον χρησιμοποιεί σαν σημείο αναφοράς για να επικαλεστεί την εθνική ενότητα που απαιτείται αυτή τη στιγμή, δεν καταλαβαίνω που είναι η προσβολή της ιστορίας, ποιος και γιατί θίγεται. Μπαίνουμε στα όρια του παραλόγου».

«Θεωρώ ότι το θέμα έχει λήξει, η συμβολικότητα της επίσκεψης ήταν ξεκάθαρη. Ήταν μία επίσκεψη του κ. Κασσελάκη, βασισμένη σε έναν συμβολικό χώρο, μία ιστορία την οποία στο μέλλον πρέπει να την αποφύγουμε», πρόσθεσε.

Για την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ και τα σενάρια διάσπασης, ο κ. Αποστολάκης τόνισε: «Δεν υπάρχει λόγος να υπάρχουν τέτοιες αντιπαραθέσεις. Και οι δύο υποψήφιοι ανήκουν στο ίδιο κόμμα, είναι σε έναν χώρο, ο οποίος ιδεολογικά είναι ταυτόσημος.Δεν υπάρχει λόγος να ψάχνουμε ποιες είναι οι διαφορές και οι αντιθέσεις. Την επόμενη μέρα ο στόχος είναι να δουλέψουμε όλοι μαζί, η ενότητα του κόμματος είναι πολύ σημαντική, κανείς δεν περισσεύει σε αυτόν τον χώρο. Οι θέσεις των υποψηφίων είναι συμπληρωματικές. Η αντιπαράθεση, η οποία ενδεχομένως να ενισχύεται και από άλλους παράγοντες, από ανθρώπους που βρίσκονται στη μία ή στην άλλη πλευρά, δημιουργούν ένα θέμα. Δεν υπάρχει λόγος να συζητάμε για διασπάσεις και διαχωρισμούς. Ο στόχος είναι να αποκτήσει την ταυτότητα που πρέπει ο ΣΥΡΙΖΑ, να δει η κοινωνία ότι η ελπίδα της ζωντανεύει και ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί σαν ένα κόμμα ευθύνης. Τη Δευτέρα θα καθίσουμε κάτω και θα τα βρούμε».

«Ο Κασσελάκης ξεσήκωσε τον κόσμο να ενδιαφερθεί για κάτι που ήταν αρκετά υποβαθμισμένο. Αυτός ο άνθρωπος προκάλεσε το ενδιαφέρον για τις εκλογές στον ΣΥΡΙΖΑ και έδειξε ότι υπάρχει ελπίδα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έφτασε σε αυτό το σημείο τυχαία. Είναι η ώρα να βρεθούμε την επόμενη μέρα και να μην έχουμε σηκώσει τοίχους», κατέληξε ο κ. Αποστολάκης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments