SPOTLIGHTS

Παράνομες υιοθεσίες Χανιά: «Έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς να μου έχουν βάλει καν έμβρυα»

Παράνομες υιοθεσίες Χανιά: «Έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς να μου έχουν βάλει καν έμβρυα»

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay, «Εγώ έχω δώσει γύρω στα 20.000 ευρώ για επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω αποκτήσει. Είχαν κάνει τέσσερις εικονικές εμβρυομεταφορές και έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς να μου έχουν βάλει καν έμβρυα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Πάνω από 200 γυναίκες αναρωτιούνται αν το γενετικό τους υλικό ήδη μεταφέρθηκε σε άλλα ζευγάρια- πελάτες της κλινικής

Μία από τις γυναίκες που απευθύνθηκε στην εν λόγω κλινική επειδή ήθελε να αποκτήσει παιδί καταγγέλλει πως έχασε πάνω από 20.000 ευρώ από το κύκλωμα των παράνομων υιοθεσιών χωρίς να έχει αποκτήσει παιδί.

Στον ΑΝΤ1 μίλησε η Ελένη, μία γυναίκα που άρχισε από τα 32 της να κάνει εξωσωματικές για να αποκτήσει παιδί με τον σύζυγό της. Σήμερα, μετά από επτά χρόνια, όπως καταγγέλλει, μετράει επτά αποτυχημένες προσπάθειες υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και 4 εικονικές εμβρυομεταφορές, από τα προφυλακισμένα μέλη της κλινικής.

«Εγώ έχω δώσει γύρω στα 20.000 ευρώ για επτά εξωσωματικές και παιδί δεν έχω αποκτήσει. Είχαν κάνει τέσσερις εικονικές εμβρυομεταφορές και έπαιρνα 18 χάπια την ημέρα, χωρίς να μου έχουν βάλει καν έμβρυα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μάλιστα, την περασμένη Τετάρτη, παρουσία εκπροσώπου της Εθνικής Αρχής Ιατρικώς Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ολοκληρώθηκε η μεταφορά του γενετικού υλικού από τη συγκεκριμένη κλινική στο Γενικό Νοσοκομείο Χανίων.

Η Μαρία Παπαδάκη, δικηγόρων θυμάτων της κλινικής, δήλωσε στον ΑΝΤ1 ότι «η Εθνική Αρχή θα επιτρέψει, μέσα από συγκεκριμένη διαδικασία, να έχουν πρόσβαση στο γενετικό υλικό, εκείνοι που είχαν δώσει υλικό στην κλινική».

Εκτός των παράνομων υιοθεσιών γίνεται έρευνα και για εικονικές εμβρυομεταφορές

Την ώρα που η συγκεκριμένη κλινική βρίσκεται στο επίκεντρο δικαστικής έρευνας για υπόθεση εμπορίας βρεφών και παράνομων υιοθεσιών, παράλληλα διενεργείται προκαταρκτική έρευνα και για εικονικές ωοληψίες και εμβρυομεταφορές. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΝΤ1, περισσότερες από 200 γυναίκες, που έχουν κληθεί να καταθέσουν, αναρωτιούνται αν το γενετικό τους υλικό ήδη μεταφέρθηκε σε άλλα ζευγάρια που ήταν πελάτες της κλινικής.

«Δεν ξέρω αν μπορεί να αποδειχθεί, δηλαδή αν δικό μου γενετικό υλικό, μαζί γονιμοποιημένο με το σπέρμα του συζύγου, είτε και με άλλο, δεν ξέρω τι αλχημείες μπορούσαν να κάνουν, δεν θα το μάθουμε ποτέ αν έχει μεταφερθεί σε κάποια άλλη γυναίκα», δήλωσε μία άλλη γυναίκα.

Σημειώνεται πως η άδεια της κλινικής έχει ανακληθεί, ενώ από τα συνολικά οκτώ άτομα που κατηγορούνται, έχουν προφυλακιστεί ο γυναικολόγος και ιδιοκτήτης της κλινικής, ο εμβρυολόγος και δυο μέλη βοηθητικού προσωπικού της κλινικής.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments