Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικά βέλη εναντίον Κασσελάκη

ΣΥΡΙΖΑ: Εσωκομματικά βέλη εναντίον Κασσελάκη

Πηγή Φωτογραφίας: [363259] ΔΙΑΡΚΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ - ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Την εμφάνισή τους έκαναν οι πρώτες ανοιχτές διαφωνίες.

Συνεχίζεται η«εμφύλια» διαμάχη εντός του ΣΥΡΙΖΑ ακόμα και μετά την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του κόμματος, με τα στελέχη και τους υποστηρικτές των κ.κ. Κασσελάκη και Αχτσιόγλου να επιτίθενται ο ένας στον άλλο.

Το κλίμα εξακολουθεί να παραμένει εκρηκτικό θέτοντας εν αμφιβόλω τη διατήρηση ενότητας του κόμματος, το οποίο παραμένει ζητούμενο, καθώς αρκετοί στον ΣΥΡΙΖΑ προβλέπουν ότι το πρόσφατο αποτέλεσμα δεν εγγυάται την ομαλή μετάβαση χωρίς κλυδωνισμούς στη νέα εποχή.

Δεν είναι τυχαίο πως από την ημέρα ανακοίνωσης της υποψηφιότητας του Στέφανου Κασσελάκη ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μοιραστεί σε δύο αντίπαλα στρατόπεδα με τις «συνιστώστες» να αλληλοκατηγορούνται.

Δ. Βίτσας: Ο κ. Κασσελάκης δεν έχει γνώση και εμπειρία να διοικήσει το κόμμα

Αμφιβολίες για τις διοικητικές και ηγετικές ικανότητες του νέου προέδρου εξέφρασε ο το μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος και πρώην υπουργός, Δημήτρης Βίτσας, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Status.

Ο κ. Βίτσας επέμεινε στην πρόσφατη τοποθέτησή του, ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει ούτε τη γνώση ούτε την εμπειρία να διοικήσει ένα κόμμα, σημειώνοντας πως: «Αυτό που πρέπει να γίνει, είναι οι συνεργάτες του, οι οποίοι μπορούν να βοηθήσουν, στον Νίκο Παππά θα έλεγε κανένας πέφτει ένα τεράστιο βάρος, να τον βοηθήσουν ώσπου να μπορέσει να αναπτύξει και αυτές τις ικανότητες, δηλαδή να γνωρίσει καταρχήν το κόμμα, και από και πέρα να μπορέσει να ορίσει τις κόκκινες γραμμές της πολιτικής που θα ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, να πάμε σε ένα Συνέδριο…

Εμείς…Αυτοί με τους οποίους εγώ συμφωνώ περισσότερο θέλουμε να ακολουθήσει ο ΣΥΡΙΖΑ μια αριστερή πολιτική και με αυτήν την αριστερή πολιτική θα κερδηθεί και το κέντρο».

Στην επισήμανση ότι στον ΣΥΡΙΖΑ νίκησε όχι η πολιτική τους αλλά η μη πολιτική, ο κ. Βίτσας υπογράμμισε: «Ενα καλό στην πολιτική είναι ότι ποτέ δε χάνεις, με την έννοια ότι ναι, σε μία μάχη μπορεί να χάσεις, θα έρθει η ίδια η ζωή η οποία είτε θα διαψεύσει όλη σου την πολιτική, είτε θα την επιβεβαιώσει.  Ναι, χθες χάσαμε μία μάχη. Απο κει και πέρα έχει πολύ μεγάλη σημασία το συνολικό πλαίσιο πολιτικής. Αυτό θα βγει στο Συνέδριο στο οποίο θα πάμε».

Ε, Τσακαλώτος: Η Αριστερά είναι εδώ

Ο κ. Τσακαλώτος επικεφαλής της κομματικής ομάδας με την ονομασία «ομπρέλα» στη δική του ανάρτηση διαμήνυσε μετά τη νίκη του κ. Κασσελάκη:

«Η Αριστερά είναι εδώ. Είναι μαθημένη στα δύσκολα. Με παρακαταθήκη τις νίκες, τις ιδέες και τις αξίες μας, συνεχίζουμε πάντα αριστερά», αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα συνεχιστεί ο εσωκομματικός αγώνας.

Η διαμάχη Σταθάκη – Πολάκη

Επιπρόσθετα, υπήρξε σκληρή επίθεση του Παύλου Πολάκη, υποστηρικτή του νυν προέδρου κατά του του Γιώργου Σταθάκη, που στήριξε την Έφη Αχτσιόγλου.

«Κύριε καθηγητά μου […] μάλλον δεν το πήρες χαμπάρι!!» απάντησε ο κ. Πολάκης στον κ. Σταθάκη όταν ο τελευταίος τον παρομοίασε με τον Ιταλό λαϊκιστή πολιτικό Μπέπε Γκρίλο, μετά την αμέριστη στήριξη που εξέφρασε προς το πρόσωπο του Στέφανου Κασσελάκη.

Με ανάρτησή του στο facebook ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έριξε τα «βέλη» του κατά του πρώην υπουργού, επί κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι το κόμμα «απέρριψε με πάταγο όλους τους αυτοδιορισμένους θεματοφύλακες και ιδιοκτήτες του, της μηδενικής αντιπολίτευσης και της μειοψηφικής – ανύπαρκτης κοινωνικής απεύθυνσης».

Η απάντηση του κ. Πολάκη ήρθε μια ημέρα μετά την ανάρτηση του  Γιώργου Σταθάκη ο οποίος, υπενθυμίζεται, έχει ταχθεί δημοσίως υπέρ της υποψηφιότητας της Έφης Αχτσιόγλου.

Την ανάρτηση ο πρώην υπουργός επισύναψε δύο διαφορετικές φωτογραφίες του κ. Κασσελάκη – μία με τον Ευάγγελο Αντώναρο και μια με τον Παύλο Πολάκη, παρομοιάζοντας τον τότε υποψήφιο και σήμερα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ως Μπέπε Γκρίλο.

«Όλες οι απορίες μου λύθηκαν!!! Έναν Μπέπε Γκρίλο ψάχναμε να φτιάξει ένα κόμμα στο γνωστό μοντέλο τα «πέντε αστέρια», κατά της διάκρισης αριστερά/δεξιά και των εκφυλισμένων αριστερών κομμάτων. Και τον βρήκαμε. Μάχη μέχρι τέλους!» ανέφερε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments