Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωσε κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικών καναλιών

ΕΛ.ΑΣ: Εξάρθρωσε κύκλωμα πειρατείας συνδρομητικών καναλιών

Πηγή Φωτογραφίας: [363533] ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΜΕ 39ΧΡΟΝΟ ΝΕΚΡΟ ΣΤΗΝ ΟΔΟ ΠΡΑΞΙΤΕΛΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΕΙΡΑΙΑ (ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI)

Σε μια συντονισμένη επιχείρηση σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Σπάρτη η ΕΛ.ΑΣ. εξάρθρωσε κυκλώματα «πειρατείας» συνδρομητικών καναλιών

Χρηματικά ποσά, πληθώρα παράνομων συσκευών, παράνομα λογισμικά και λίστες παράνομων συνδρομητών εντόπισαν οι Αρχές στο μεγαλύτερο χτύπημα κατά της πειρατείας στη συνδρομητική τηλεόραση που περιλάμβανε ταυτόχρονες έρευνες σε κατοικίες και επιχειρήσεις σε όλη την επικράτεια, ενώ συνοδεύτηκαν και από περίπου δέκα συλλήψεις.

Τα ευρήματα παραπέμπουν στη δράση πυραμίδας με αρχηγό, υπαρχηγούς και πλήθος μεταπωλητών σε όλη την επικράτεια με έσοδα εκατομμυρίων και δομή αντίστοιχη αυτής εγκληματικών οργανώσεων. Κομβικό ρόλο στη συγκεκριμένη επιχείρηση διαδραμάτισε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών, η οποία είχε προχωρήσει και τον Δεκέμβριο του 2022 σε συλλήψεις επτά ατόμων για «πειρατεία» συνδρομητικών καναλιών. Στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται και περισσότεροι από 7.000 χρήστες που κατανάλωναν, έναντι μηνιαίας συνδρομής, το πειρατικό οπτικοακουστικό περιεχόμενο. Τα ονόματά τους εντοπίστηκαν κατά τις εφόδους των διωκτικών αρχών σε σπίτια και επιχειρήσεις σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Σπάρτη.

Για όσους έχουν μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση σε οπτικοακουστικό περιεχόμενο οι ποινές είναι βαριές, σύμφωνα με όσα προβλέπει η παράγραφος 2 του άρθρου 23 του Ν. 3166/2003, που περιλαμβάνει ρυθμίσεις για τον ευρύτερο τομέα των μέσων μαζικής ενημέρωσης. Ως προϋποθέσεις τίθενται ο χρήστης να γνωρίζει ή να έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει, «σύμφωνα με τα διδάγματα της κοινής πείρας, ότι η χρήση ή κατοχή παράνομων συσκευών αποτελεί παράνομη δραστηριότητα». Οι ίδιες διατάξεις προβλέπουν την επιβολή ποινών και για την πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω παράνομων συσκευών που δεν βρίσκονται στην κατοχή του χρήστη. Οπως και για τη χρήση, για οποιονδήποτε σκοπό, νόμιμων συσκευών ή για την πρόσβαση σε συνδρομητικές υπηρεσίες μέσω νόμιμων συσκευών τις οποίες δεν κατέχει ή δεν χρησιμοποιεί το πρόσωπο που αποκτά πρόσβαση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments