Ελλάδα

Nεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια [vid]

Nεκρός εντοπίστηκε ο χειριστής του ελικοπτέρου που κατέπεσε στην Εύβοια [vid]

Πηγή Φωτογραφίας: ΠΤΩΣΗ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟΥ ΣΤΗΝ Β.ΕΥΒΟΙΑ - ΕΡΕΥΝΕΣ ΤΟΥ ΛΙΜΕΝΙΚΟΥ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΧΛΑΔΙ (ΘΟΔΩΡΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΥ/EUROKINISSI)

Νεκρός εντοπίστηκε, πριν λίγο, ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στην παραλία Αχλαδιού χθες το πρωί στην Εύβοια.

Νεκρός εντοπίστηκε, πριν λίγο, ο πιλότος του ελικοπτέρου που κατέπεσε σε θαλάσσια περιοχή στην παραλία Αχλαδιού χθες το πρωί στην Εύβοια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, άνδρες του Λιμενικού πραγματοποίησαν την ανάσυρσή του από τη θάλασσα το πρωί της Παρασκευής.

Το χρονικό 

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, το ελικοπτέρο Α-109 απογειώθηκε χθες στις 8 το πρωί από το ελικοδρόμιο των Αφιδνών, στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, χάθηκε η επικοινωνία του χειριστή και σήμανε συναγερμός στις υπηρεσίες της ΥΠΑ.

Στο σχέδιο πτήσης ήταν δηλωμένος ένας επιβαίνων, ο χειριστής του ελικοπτέρου, ωστόσο , πληροφορίες αναφέρουν ότι γίνονται αναζητήσεις για δύο άτομα.

Ο χειριστής του ελικοπτέρου ήταν έμπειρος, καθώς υπηρετούσε στην Αεροπορία Στρατού και σύμφωνα με πληροφορίες πετούσε agusta bell 109.

Στις 08:45 ο χειριστής ενημέρωσε ότι θα προσγειωθεί στο Μαντούδι της Ευβοίας, στις 09:00 προσγειώθηκε και στις 10:13 απογειώθηκε. Στη συνέχεια, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πιλότος ενημέρωσε το κέντρο ελέγχου για τις κακές καιρικές συνθήκες και στη συνέχεια χάθηκε η μεταξύ τους επικοινωνία.

Σε βίντεο – ντοκουμέντο έχει καταγραφεί η τραγική στιγμή της πτώσης, ενώ η κάμερα της δημόσιας τηλεόρασης έχει καταγράψει την πτήση του ελικοπτέρου τα λεπτά που προηγήθηκαν. Το τηλεοπτικό συνεργείο περιγράφει τη λειτουργία του ελικοπτέρου ως δυσλειτουργική, ενώ αναφέρεται κι ένας θόρυβος από τον κινητήρα. Ακόμα και οι κάτοικοι δηλώνουν ότι το είδαν να πάλλεται στον αέρα πριν την βίαιη πρόσκρουση στο νερό.

Το είδα που πήγαινε και κατέβαινε στα 5 με 10 μέτρα. Νομίζαμε ότι κάτι ψάχνει μέχρι που ακούσαμε ένα μπαμ και χάθηκε” τόνισε στη δημόσια τηλεόραση ένας εκ των αυτοπτών μαρτύρων.

«Εάν η ορατότητα ήταν πολύ περιορισμένη θα έπρεπε να ενημερωθούν για τον καιρό της διαδρομής από εκεί που βρισκόταν στο Μαντούδι μέχρι τον Βόλο. Εάν ο καιρός είχε πολύ χαμηλή νέφωση και είχε και έντονη βροχή κανονικά δεν θα έπρεπε να απογειωθούν» υπογράμμισε μεταξύ άλλων ο πτέραρχος εν αποστρατεία Κώστας Ιατρίδης, μιλώντας στην τηλεόραση.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments