Πολιτική

Άδωνις: Δεν κόβεται η σύνταξη των ΑΜΕΑ αν εργάζονται

Άδωνις: Δεν κόβεται η σύνταξη των ΑΜΕΑ αν εργάζονται

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΣΚΑΙ, Στην αποκάλυψη ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται χωρίς να σταματά η καταβολή της σύνταξής τους προβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης

Προσωπικό μου στοίχημα η αναβάθμιση των ΚΕΠΑ

Στην αποκάλυψη ότι τα άτομα με ειδικές ανάγκες θα έχουν τη δυνατότητα να εργάζονται χωρίς να σταματά η καταβολή της σύνταξής τους προβαίνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος τονίζει ότι είναι προσωπικό στοίχημα για τον ίδιο η ουσιαστική αναβάθμιση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ).

«Είμαστε αποφασισμένοι», υπογραμμίζει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, «να επιτρέψουμε στους δικαιούχους αναπηρικής σύνταξης να μπορούν να δουλεύουν, εάν, βεβαίως, αυτό το επιθυμεί ο ίδιος δικαιούχος. Τα ΑΜΕΑ δεν πρόκειται να έχουν περικοπή της σύνταξης που λαμβάνουν».

Αιτιολογώντας τη ρηξικέλευθη μεταρρύθμιση, ο Ά. Γεωργιάδης επισημαίνει ότι «είναι απολύτως πιθανό κάποιος ανάπηρος να είναι ικανός για εργασία. Και είναι βέβαιο ότι υπάρχουν δικαιούχοι αναπηρικής σύνταξης, οι οποίοι είναι ικανοί προς εργασία. Όμως, το στρεβλό και αναχρονιστικό θεσμικό πλαίσιο που ισχύει έως σήμερα απομακρύνει τα άτομα με ειδικές ανάγκες από τον κόσμο της εργασίας, της παραγωγικής διαδικασίας και της πληρέστερης κοινωνικοποίησής τους».

Μιλώντας, παράλληλα, για τα Κέντρα Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ), ο υπουργός Εργασίας ξεκαθαρίζει πως βούλησή του είναι η ποιοτική αναβάθμισή τους.

«Θέλω να κάνω τα ΚΕΠΑ πιο ανθρώπινα και πιο φιλικά προς τον πολίτη», σημειώνει ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος συμπληρώνει: «Έχω συστήσει ειδική ομάδα για την προώθηση αυτής της μεταρρύθμισης. Ζήτησα μάλιστα από μητέρα, που έρχεται σε επαφή με τα ΚΕΠΑ για το παιδί της, να μου πει ποιες είναι οι αλλαγές που πρέπει να γίνουν. Για μένα, η αναβάθμιση των ΚΕΠΑ είναι προσωπικό στοίχημα και μεγάλη πρόκληση. Η μεταρρύθμιση των ΚΕΠΑ προχωρά και θα συνεχίσει να προχωρά».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments