Ελλάδα

Πρόγνωση καιρού Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023: Σχεδόν αίθριος καιρός και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο

Πρόγνωση καιρού Δευτέρας 2 Οκτωβρίου 2023: Σχεδόν αίθριος καιρός και ισχυροί άνεμοι στο Αιγαίο
Για σήμερα Δευτέρα αναμένονται ελαφρώς ψυχρότερες αέριες μάζες να κατέρθουν από τα Βαλκάνια, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της χώρας.

Για σήμερα Δευτέρα αναμένονται ελαφρώς ψυχρότερες αέριες μάζες να κατέρθουν από τα Βαλκάνια, κυρίως στα ανατολικότερα τμήματα της χώρας. Η διάταξη των συστημάτων είναι τέτοια, που θα προκαλέσει βόρειο ρεύμα στα περισσότερα στρώματα της τροπόσφαιρας, με αποτέλεσμα την εκδήλωση λίγων φαινομένων μέσα στο Αιγαίο. Οι ισχυροί άνεμοι θα διατηρηθούν στο πέλαγος.

Πιο αναλυτικά για αύριο Δευτέρα 2 Οκτωβρίου 2023, αναμένονται αρχικά νεφώσεις κατά τόπους αυξημένες στο βορειοδυτικό Αιγαίο και την Θράκη, με πιθανότητα να εκδηλωθούν παροδικές βροχοπτώσεις ή όμβροι στις Σποράδες και την βόρεια Εύβοια. Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται αρχικά αίθριος καιρός. Τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας θα αναπτυχθούν νεφώσεις στα ορεινά της Ανατολικής (κυρίως) Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Στερεάς, της Ηπείρου και της Πελοποννήσου, με μικρή πιθανότητα εκδήλωσης τοπικών όμβρων στα ορεινά της Πελοποννήσου. Στις περιοχές του Αιγαίου που θα έχουν σημειωθεί το πρωί φαινόμενα, μέχρι το μεσημέρι θα έχουν σταματήσει και ο καιρός θα βελτιωθεί. Τις βραδινές ώρες της ημέρας, αυτή την φορά στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου θα αναπτυχθούν νεφώσεις με πιθανότητα βροχών ή όμβρων στις Κυκλάδες, την βόρεια Κρήτη και πιθανώς στα δυτικότερα τμήματα των Δωδεκανήσων. Στις υπόλοιπες περιοχές της χώρας, ο καιρός θα παραμείνει αίθριος, και στις ορεινές περιοχές που θα έχουν σημειωθεί φαινόμενα ο καιρός θα βελτιωθεί.

Οι άνεμοι θα πνέουν σε όλο σχεδόν το Αιγαίο από βόρειες διευθύνσεις, 6-7 μποφόρ. Εξαιρείται η περιοχή του Θερμαϊκού, που αναμένεται αρχικά να πνέουν βορειοδυτικοί 5-6 μποφόρ, στρεφόμενοι σε νοτιοανατολικούς το απόγευμα, 3-4 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3-4 και στο βόρειο Ιόνιο έως 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά. Πιο αναλυτικά, στην Δυτική Μακεδονία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8-10 έως 23-25 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία 15-17 έως 27-29 βαθμούς, την Θράκη από 16-18 έως 26-28 βαθμούς, στα δυτικά ηπειρωτικά από 17-19 έως 26-28 βαθμούς (στο εσωτερικό της Ηπείρου η ελάχιστη θα είναι 4-5 βαθμούς χαμηλότερη, ενώ η μέγιστη 2-3 βαθμούς χαμηλότερη), στην Θεσσαλία από 14-16 έως 26-28 βαθμούς, και στα υπόλοιπα ανατολικά ηπειρωτικά και την Εύβοια από 15-17 έως 25-27 (οι χαμηλότερες μέγιστες στην Εύβοια) βαθμούς Κελσίου. Στα νησιά του Ιονίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 16-18 έως 26-28 βαθμούς, στις Σποράδες θα κυμανθεί από 20-22 έως 24-26 βαθμούς, στις Κυκλάδες και στην Κρήτη από 21-23 έως 25-27 βαθμούς (τοπικά στην νότια Κρήτη έως 30 βαθμούς), στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από 17-19 έως 24-26 βαθμούς και στα νησιά του νοτιοανατολικού Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 21-23 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου.

Αττική: Αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, και έτσι στα βόρεια του νομού δεν αποκλείεται να σημειωθούν παροδικές βροχές μέχρι νωρίς το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4-5 και στα ανατολικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 17-19 έως 26-28 βαθμούς Κελσίου. Οι υψηλότερες μέγιστες θα σημειωθούν στο κεντρονότιο λεκανοπέδιο.

Θεσσαλονίκη: Aναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι-βορειοδυτικοί, 4-5 μποφόρ, με εξασθένηση από το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 19 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Εκτός του αστικού ιστού η ελάχιστη θα είναι 2-3 βαθμούς χαμηλότερη

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments