Πολιτική

Μητσοτάκης: Η ανάπλαση της ζυθοποιίας ΦΙΞ θα απορροφήσει εκατομμύρια σε επενδύσεις

Μητσοτάκης: Η ανάπλαση της ζυθοποιίας ΦΙΞ θα απορροφήσει εκατομμύρια σε επενδύσεις
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έδωσε το παρών εκδήλωση για την παρουσίαση της ανάπλασης και αξιοποίησης των ιστορικών εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ

Εντός του πρώτου τριμήνου του 2027 αναμένεται να ολοκληρωθεί το έργο ανάπλασης του βιομηχανικού συγκροτήματος του ΦΙΞ στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, όπως γνωστοποίησε απόψε ο Δημήτρης Ανδριόπουλος, CEO της εταιρείας Dimand, που υλοποιεί το πρότζεκτ, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης για την παρουσίασή του, παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Πρόσθεσε πως στόχος είναι «του χρόνου τέτοια εποχή», ήτοι το φθινόπωρο του 2024, να υπάρχει ενεργό εργοτάξιο, καθώς η μελετητική περίοδος και οι λεπτομέρειες γύρω από το έργο εκτιμάται ότι θα χρειαστούν εννέα έως 12 μήνες. Ο κ. Ανδριόπουλος υπενθύμισε ότι η προσπάθεια για την απόκτηση του ακινήτου άρχισε ήδη από το 2019, αλλά «ακίνητα με τέτοια ιστορία έχουν και προσπάθεια απόκτησης» και αναφέρθηκε στο πόσο σημαντική ήταν η συνεισφορά της ΑΑΔΕ αλλά και του ΕΦΚΑ και άλλων υπηρεσιών, ώστε μεταξύ άλλων να αποπληρωθούν οι οφειλές των προηγούμενων ιδιοκτητών. «Μέσω αυτής της απόκτησης, το Δημόσιο ανέκτησε οφειλές ύψους άνω των 5 εκατ. ευρώ» είπε χαρακτηριστικά.

Δίπλα στο ΦΙΞ: Τον Ιούνιο του 2024 έτοιμο το «HUB 26»

Κατά τον κ.Ανδριόπουλο, τον Ιούνιο του 2024 αναμένεται να είναι έτοιμο και το «Hub 26», το πρότζεκτ δημιουργίας του πρώτου βιοκλιματικού επιχειρηματικού πάρκου και κτηρίου γραφείων (ύψους επένδυσης άνω των 35 εκατ. ευρώ, από κοινού με την Prodea), που η Dimand δημιουργεί απέναντι από το ΦΙΞ, «μέσω του οποίου αναμένουμε να φέρουμε στην περιοχή άλλους 2000 εργαζομένους».

Υπενθυμίζεται ότι η συνολική επένδυση για την ανάπλαση του ΦΙΞ αναμένεται να ξεπεράσει τα 150 εκατ. ευρώ και -πέραν των εργασιών ανακαίνισης διατηρητέων κτηρίων του συγκροτήματος, για τα οποία ο κ.Ανδριόπουλος είπε πως «όταν τα βλέπουμε σε τρία χρόνια θα είναι σαν να βλέπουμε μια παλιά φωτογραφία»- αναμένεται να περιλαμβάνει διάφορες άλλες χρήσεις. Μάλιστα πρόσθεσε ότι, σε έναν χώρο πρασίνου, η DIMAND πρόκειται να δημιουργήσει ένα βιώσιμο, αειφορικό σύμπλεγμα κτηρίων 50.000 τ.μ., από τα οποία τα 17.000 τ.μ. θα είναι των αποκατεστημένων διατηρητέων.

«Αν η Θεσσαλονίκη οραματιστεί σωστά στην ανάπτυξη της έκτασης της ΔΕΘ και γίνουν και τα υπόλοιπα που χρειάζεται να γίνουν, η πόλη έχει τέτοια ιστορία, που αν αξιοποιήσει το παρελθόν της, μπορεί να διπλασιάσει την οικονομία της» τόνισε ο CEO της Dimand, η οποία έχει ακόμα αγοράσει ακίνητο της πρώην βιομηχανίας Βαλκάν Εξπόρτ, στον ‘Αγιο Αθανάσιο Θεσσαλονίκης, όπου προβλέπεται να αναπτυχθεί κέντρο logistics, άνω των 120.000 τετραγωνικών.

Μητσοτάκης: Το έργο θα απορροφήσει εκατοντάδες επενδύσεις

Στην εκδήλωση εκδήλωση για την παρουσίαση της ανάπλασης και αξιοποίησης των ιστορικών εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ στο παλιό λιμάνι της Θεσσαλονίκης, βρέθηκε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τονίζοντας πως; “Το έργο αυτό θα απορροφήσει εκατοντάδες εκατομμύρια συνολικά σε επενδύσεις, μαζί με το εξαιρετικά οραματικό έργο του HUB 26, το πρώτο βιοκλιματικό επιχειρηματικό πάρκο. Θα δημιουργήσει πολλές νέες θέσεις εργασίας, θα μπορέσει να δώσει μία διέξοδο επαγγελματική αλλά και ένα νέο πνεύμονα πολιτισμού, ψυχαγωγίας στην πόλη της Θεσσαλονίκης”.

Το συγκρότημα θα περιλαμβάνει χώρους για επαγγελματικές, εμπορικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, κατοικίες και χώρους πολιτισμού, σε έκταση 23 στρεμμάτων. Τα έργα αναμένεται να ολοκληρωθούν το 2027.

Στη συνέχεια κ. Μητσοτάκης είπε: “Είναι πολλά αυτά τα οποία γίνονται στη Δυτική Θεσσαλονίκη, γιατί πρέπει επιτέλους να σταματήσει η Θεσσαλονίκη να αναπνέει με έναν πνεύμονα. Έχει δύο πνεύμονες η Θεσσαλονίκη. Και ο δεύτερος πνεύμονας είναι η Δυτική Θεσσαλονίκη, την οποία στηρίζουμε με ένα πολυδύναμο σχέδιο συνολικών παρεμβάσεων σε εθνικό, περιφερειακό, αλλά και δημοτικό επίπεδο”.

Για να κλείσει λέγοντας: “Αυτή είναι η Θεσσαλονίκη την οποία οραματίζομαι, ως βουλευτής πια Α΄ Θεσσαλονίκης και όντας πια υπόλογος απέναντί σας

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments