Πολιτική

Μητσοτάκης: Εξουσία σημαίνει ευθύνη

Μητσοτάκης: Εξουσία σημαίνει ευθύνη
«Η δέσμευση “και μετρό και αρχαία” τηρείται στο ακέραιο», ισχυρίζεται ο πρωθυπουργός.

Στόχο τη νίκη στις 13 Περιφέρειες και τους 3 μεγάλους Δήμους της χώρας επιχειρεί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι που εξέφρασε από τη Θεσσαλονίκη.

Συγκεκριμένα, τέσσερις ημέρες πριν από τις αυτοδιοικητικές εκλογές, ο ίδιος μετέβη το πρωί στην Κοζάνη για να στηρίξει την εκ νέου υποψηφιότητα του περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη, ενώ από το μεσημέρι βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη.

«Στηρίζουμε ανεπιφύλακτα τον Γιώργο Κασαπίδη για Περιφερειάρχη της Δυτικής Μακεδονίας. Δίνουμε αυτήν την πολιτική στήριξη στις Περιφέρειες όχι μόνο για να δώσουμε μια πολιτική διάσταση σε μία μάχη η οποία εκ των πραγμάτων έχει τέτοια χαρακτηριστικά, αλλά για να καταδείξουμε την πολύ μεγάλη σημασία την οποία αποδίδουμε στα πρόσωπα και στις ομάδες των περιφερειακών ηγεσιών

(…) Στην υποψηφιότητα του Γιώργου Κασαπίδη και του συνδυασμού του συντονίζονται και οι δικές μας κεντρικές κυβερνητικές πρωτοβουλίες. Εξουσία σημαίνει ότι πολλές φορές παίρνουμε δύσκολες αποφάσεις οι οποίες ενίοτε μπορεί να ενοχλούν κάποιους. Όταν γίνονται όμως με γνώμονα το κοινό καλό και το δημόσιο συμφέρον, με την ευρεία έννοια, αυτές οι αποφάσεις είναι σωστές. Κάτι ξέρουμε και εμείς, γιατί και εμείς σε κεντρικό επίπεδο συγκρουστήκαμε με πολλές κατεστημένες λογικές και νοοτροπίες, και κερδίσαμε. Και το ίδιο θα γίνει και εδώ, στην Περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας» ανέφερε.

Η 49η επέτειος από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας

Η περιοδεία του Κ. Μητσοτάκη συνέπεσε με τα 49α γενέθλια της Νέας Δημοκρατίας, με τον πρωθυπουργό να κάνει αναφορές στον ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνο Καραμανλή.

«Η παράταξη την οποία ίδρυσε ο Εθνάρχης, ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, παραμένει η μεγάλη δύναμη ευθύνης και προοπτικής […] Η παράταξη που ξέρει να διαχειρίζεται κρίσεις […] και να συντονίζεται πάντα με τα αιτήματα των καιρών, έτσι ώστε να μπορεί να εξασφαλίσει σε κάθε Ελληνίδα και σε κάθε Έλληνα προοπτική για ένα καλύτερο μέλλον» επισήμανε.

Το απόγευμα της Τετάρτης ο πρωθυπουργός επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο του υποψήφιου δημάρχου Θεσσαλονίκης Κώστα Ζέρβα.

Ο κ. Μητσοτάκης δίνει επίσης το παρών στην παρουσίαση της αστικής ανάπλασης των πρώην εγκαταστάσεων της ζυθοποιίας ΦΙΞ, στο παλιό λιμάνι Θεσσαλονίκης.

Κεραμεία Αλλατίνης

Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραβρέθηκε στην ειδική εκδήλωση για την ανάπλαση των ιστορικών Κεραμείων Αλλατίνη στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Περιηγήθηκε στους χώρους όπου θα αναγερθεί μεταξύ άλλων ένας ουρανοξύστης 100 μέτρων και ενημερώθηκε για την αξιοποίηση της έκτασης των 80 και πλέον στρεμμάτων.

Δήλωσε σχετικά: «Θα αποτελέσει και μία επένδυση – πιλότο για το πώς αντιλαμβανόμαστε και εκτός Θεσσαλονίκης την αξιοποίηση μεγάλων τέτοιων χώρων, δίνοντας περισσότερες δυνατότητες για δόμηση καθ` ύψος, εγώ έχω ελαφρά υψοφοβία, αλλά δεν φοβάμαι τα ύψη όταν πρόκειται για τέτοιου είδους παρεμβάσεις εντός πυκνοκατοικημένων πόλεων όπως είναι η Θεσσαλονίκη».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments