Πολιτική

Άδωνις: Δεν πιστεύω ότι οι δικαστές θέλουν να χρεωκοπήσει η Ελλάδα

Άδωνις: Δεν πιστεύω ότι οι δικαστές θέλουν να χρεωκοπήσει η Ελλάδα

Πηγή Φωτογραφίας: Screenshot ΕΡΤ, Τον ορατό κίνδυνο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της πατρίδας μας επισημαίνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία, εκτιμά, ότι υπονομεύει και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Κοινωνικά άδικη η καταβολή όλων αυτών των αναδρομικών

Τον ορατό κίνδυνο του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της πατρίδας μας επισημαίνει, σε παρέμβασή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης, αναφερόμενος στη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, η οποία, εκτιμά, ότι υπονομεύει και την κοινωνική δικαιοσύνη.

Συγκεκριμένα, μιλώντας για τη χθεσινή απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, με την οποία υποστηρίζεται η επιστροφή των συντάξεων των δικαστικών λειτουργών στα επίπεδα που ίσχυαν στην εποχή πριν από τα μνημόνια, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης είναι ξεκάθαρος, λέγοντας πως η εν λόγω απόφαση θα κατέληγε σε «πλήρη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της χώρας. Και δεν πιστεύω ότι οι δικαστές επιθυμούν να χρεοκοπήσει η Ελλάδα. Κάτι τέτοιο μού φαίνεται αδιανόητο».

Συνεχίζοντας την τοποθέτησή του, ο Άδωνις Γεωργιάδης προσθέτει ότι υπάρχουν και παρεπόμενα της δικαστικής απόφασης, δεδομένου ότι «από τη στιγμή που εκδόθηκε η απόφαση αυτή, δέχθηκα αμέσως τηλεφωνήματα από πρώην βουλευτές. Αυτό δεν είναι τυχαίο, αφού στο Σύνταγμα υφίσταται πλήρης σύνδεση ανάμεσα στους μισθούς και τις συντάξεις των βουλευτών με τους μισθούς και τις συντάξεις των δικαστών. Αυτή είναι διάταξη του Συντάγματος. Και έχει προστεθεί ως προσάρτημα, ως παράρτημα στο κείμενο του Συντάγματος».

«Συνεπώς», συνεχίζει ο υπουργός Εργασίας, «ισχυρίζονται οι πρώην βουλευτές: «Με συγχωρείτε, αλλά εάν θα δώσω αναδρομικά στους δικαστές, δεν υποχρεούσαι να δώσεις αναδρομικά και στους βουλευτές και να επανέλθει η βουλευτική σύνταξη εκεί που ήταν προ των περικοπών;». Φαντάζεστε, όμως, μια Ελλάδα που θα ερχόμασταν και θα λέγαμε περικόπτουμε νομίμως τις συντάξεις όλων των άλλων πολιτών, αλλά επιστρέφουμε όλα τα λεφτά στους βουλευτές και στους δικαστές. Κάτι τέτοιο δεν θα ήταν ωραίο, μου φαίνεται».

Στο σημείο αυτό, ο Άδωνις επισημαίνει και την ύπαρξη ενός άλλου, παρεπόμενου ζητήματος, με αμιγώς κοινωνικό χαρακτήρα, γιατί ελλοχεύει ο κίνδυνος της ευθείας υπονόμευσης της κοινωνικής δικαιοσύνης.

Στην οπτική αυτή, λοιπόν, «υπάρχει και ένα δεύτερο μεγάλο πρόβλημα καθαρά κοινωνικό», σημειώνει ο υπουργός, ο οποίος διερωτάται: «Φαντάζεστε μια κοινωνία που για να εφαρμόσουμε την πραγματική συνέπεια αυτής της αποφάσεως έπρεπε να πάμε να δώσουμε αναδρομικά τις αυξήσεις στους δικαστές και στους βουλευτές. Και τα δικαστήρια να έχουν αποφασίσει τα δικαστήρια ότι είναι νόμιμες και συνταγματικές οι περικοπές συντάξεων σε όλους τους άλλους πλην των δικαστών και των βουλευτών. «Αναδρομικά εγώ δεν δίνω σε κανένα, δεν υπάρχει περίπτωση να κόβεται η σύνταξη στον φτωχό άνθρωπο και να δίνω αναδρομικά εκατομμύρια. Υπάρχει ένα στοιχείο κοινωνικής δικαιοσύνης, όπως αντιλαμβάνεστε», τονίζει εμφατικά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments